Следва

MFW Есен/Зима 2018: Gabriele Colangelo

MFW Пролет/Лято 2018: Tommy Hilfiger

Естетиката на Формула 1 донесе жизненост на американската модна марка в Италия.

Runway преди 6 години

Напускаме New York, за да се пренесем в Милано, където започна световното турне на Tommy Hilfiger, който реши да разчупи рамките на нещата.

Продължаваме да се движим по модела "see-now, buy-now", още от 2016 година насам, и именно заради това сме към колекция Пролет/Лято. "Потребителят все пак иска незабавно удовлетворение и уникални преживявания, които не могат да намери никъде другаде", казва самият Хилфигер, за факта, че дрехите от новата му колекция могат да бъдат закупени моментално, а не да има шестмесечно изчакване.

Истинска модна екстраваганца с тематични моторно-състезателни елементи, а гостите на Томи насядаха около пистите Hilfiger. Любопитното е, че за сезон 2018 дизайнерът избра да възроди връзките си със спорта и да спонсорира екипа за Формула 1 на Mercedes Benz, може би и заради това колекцията носи този aesthetic вайб.

Висока мода на високи скорости, смеем да кажем - тази естетика доминираше и при женската линия, и при мъжката, представени в това шоу.

Леко извити състезателни ивици, напомнящи новото лого на F1 са all over, а банските костюми, тези за колоездачи и рейсър екипите са покрити от глава до пети в емблематичния кариран флаг за финал. Деним гащеризони, напомнящи на инженерна утилитарна мода, кожени байкър якета, декорирани с брандирани пачове, и панталони с автентично перфорирани панели.

Колекцията, разбира се, включи и вече изключително популярните капсулни дизайни Tommy x Gigi, създадени специално от модела Джиджи Хадид. Уви, обаче, това е последното включване от красавицата за Хилфигер, тъй като договорът й за четири сезона приключи. "Трябва да продължим като бранд", заяви Томи Хилфигер, добавяйки, че съвсем скоро ще обяви новия колаборатор на лейбъла.

Цялата ултра racer колекция, намираме в галерията горе>>>


More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 3 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.