Следва

Trashy & Freshy

PFW Есен/Зима 2018: Jacquemus

"Взех само цветовете и добрата енергия на Мароко"

Runway преди 5 години

Симон Порт от Jacquemus ни пренася в Мароко за представянето на последната си колекция за Есен/Зима 2018-та. Често избирана от него дестинация за почивка, любимото място и на Ив Сен Лоран се превръща в абсолютното вдъхновение за дизайните, които макар и ориентирани към зимния сезон, носят топлината и лъчите със себе си.

Редно е да отбележим, че присъствието на мароканските мотиви съвсем не се тълкува буквално, напротив, те почти незабележимо се прокрадват под формата на топла земна палитра и загатване в силуетите: "Взех само цветовете и добрата енергия на Мароко," споделя самият Симон.

Още с основаването на своя бранд, Симон споделя, че брандът е вдъхновен от починалата му майка и носи нейното име. Сега обаче той разширява хоризонта си: "Осъзнах, че жената на Jacquemus има много лица, а не е просто французойка, която изглежда като майка ми. Смешно е, че така оприличавах естетиката на бранда, но бях млад. Сега разбрах, че това е комплицирана тема, но свързващата линия винаги ще е любовта към слънцето."

С акценти от синьо, зелено и черно, дизайните са семпли и красиво драпирани около тялото - чувствени леки плетива, рокли-ризи, големи обици, палацо панталони и нова вариация на оувърсайзд сламената шапка.

More Runway

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Stella McCartney

Runway преди 1 месец

За да покаже пролетно-лятната си колекция за 2024-та, Стела Маккартни избра Marché Saxe-Breteuil, популярен парижки пазар на открито, където риба, сирене, хляб, дрехи и всякакви хубави неща се продават в четвъртък и събота. На първи ред дизайнерката покани представители на фирми, специализирани в новите технологии в производството на тъкани

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Hermès

Runway преди 1 месец

Не очакваме удивителни ефекти от колекциите на Hermès, но винаги се ентусиазираме от начина, по който Надеж Ване-Цибулски (Nadège Wane-Cybulski) ръководи женския отдел на топ марката в продължение на седем славни години. Концепцията й по традиция се опира на тихия лукс, който просто нежно и с едва доловим жест променя цвета, формата и структурата си