Следва

MFW Есен/Зима 2018: Най-доброто от обувките

MFW Есен/Зима 2018: Grinko

Една на всеки три жени по света е ставала жертва на физическо или сексуално насилие.

Runway преди 6 години

Без значение от географското положение или социалната класа, посегателството над жените остава едно от най-често срещаните нарушения на човешките права в момента. От домашното насилие, нехуманните културни традиции, останали и до днес, както и сексистките стереотипи в ежедневието, оказват съществено влияние върху жените по света.

"Достатъчно! Нека спрем насилието над жените!" е темата, която задава тона на новата есенно-зимна колекция на Grinko, изложена по време на седмицата на модата в Милано. Тя обединява модата с актуалните политически и социални проблеми, а това е похват, характерен вече за бранда. Дизайнерът изразява надежда, че именно новото поколение ще създаде по-добри условия за бъдещото на младите момичета и жени. А погледнато откъм дизайни, това се превежда с помощта на много слогани с името на колекцията, както и силна и на моменти дори агресивна енергия, която наблюдаваме в начина на стилизиране на дрехите, грима, но и още избраната за дефилето музика.

 Grinko представя деконструирани силуети, меланж от много романични женствени елементи и чисто мъжки основи като съчетаване на ресни със сака; сатен и коприна с по-груби метализирани материали; а цветовата гама, която ги допълва, се разполага между тоновете на кафяво, синьо, бургундско, черно и сиво...

Цялата колекция, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.