Следва

MFW Street Style. Редакторите гласуват по съвест, вижте кой печели!

PFW Есен/Зима 2018: Dior

Модната къща "достави" феминизма от 60-те на новото поколение.

Runway преди 6 години

И за идния сезон Мария Грация Кюри продължава темата за силните жени, но този път по ръба на tomboyish визиите.

Кюри е първата жена дизайнер начело на марката Dior и определено има специфична представа за ролята си в модната къща. Тя е твърдо решена да проправи нова вълна феминизъм, като по този начин да докаже, че модата представлява публичното лице на женствеността. "Работата ми като дизайнер е да създам гардероба за образа и визията, в които жените си представят себе си", каза малко преди ревюто за Есен/Зима 2018-та на Dior Мария.

Дефилето, симпатично настанено в градината на музея на Роден във френската столица, постави началото на Седмицата на модата в Париж. "Трябва да слушаме жените, да чуваме каква е тяхната гледна точка сега. Да се обърнем към новото поколение", допълни още креативният директор.

Всъщност вече изминаха четири сезона откакто Кюри откри своят път на дизайнер в Dior - с онази емблематична, вече, тениска с надпис We should all be feminists, за която и до ден днешен се говори с огромен ентусиазъм.

Насред куп лозунги за силата на жената и наставлението, че правата на жените също са човешки права, моделите дефилираха с дизайни, които смеем да кажем, разчупиха рамката, с която свикнахме, на модната къща.

Доста по ръба, един вид по момчешки властно и някак си еманципирано и изкусително. Усещането за нежност с онзи балерински тюл и сладникавостта са заменени съвсем деликатно, полата придобива нова форма, настанена в каре, а блейзерите вече не са толкова традиционни и кройката им е доста по-свободна.

Пачуърк елементите правят силно впечатление, фееричните рокли със смесен принт правят усещането още по-ретро и женствено, а новият лозунг обещава да е: “C’est Non, Non, Non et Non”.

Всичко от Dior за хладните сезони, намираме в галерията горе>>>


More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.