Следва

Всички носят: Виолетово

PFW Есен/Зима 2018: Saint Laurent

Paint it all black!

Runway преди 6 години

Продължаваме с екзотичната приказка от миналия сезон, която този път, обаче, пътят ни кривва в друга покоса, а Вакарело решава да обрисува всичко в черно - е, или почти всичко.

Есенно-зимното дефиле на Saint Laurent, отново уютно поместено в полите на Айфеловата кула, като за целта бе изграден специален огледален шоурум, предизвика модните среди.



Измежду премигващи светлини и пушеци дим надникнахме в онзи Ив Сен Лоран, който помним от преди години. Онзи гигантически дизайнер, който разчупи рамките и накара жените да изглеждат повече от изключително секси в sleek костюми.

И този път Вакарело се потопи в мислите на легендарния основател на марката Saint Laurent и почерпи вдъхновение от руските му приключения.

Късите кожени панталони пак доминираха на котешката пътечка, раменете отново бяха извънгабаритни, вечерните дизайни в изчистени минималистични кройки. Аксесоарите за разкош носеха бохемска свобода и разточителство, а slotchy boots отстъпиха ред на обувките - с каратама, в кадифе или пък кожа, с масивна подметка и ток, или пък покрити с кожа от естествен косъм. Шапки и тук не липсваха - с обемно дъно и широка, повече от обичайното, периферия.

"Исках много стрийт дефиле, вдъхновено от Руската колекция на Ив Сен Лоран", каза Антъни Вакарело малко преди старта на ревюто. А ние се съгласяваме, че и той, и всички, получихме точно това!

Брутално секси, диво и бушуващо... и после - истинска експлозия от флорали, разцъфтели върху коктейлни рокли, които се отличаваха, от останалата част от колекцията, с убийствена мини дължина, широки рамене и дълбоки деколтета.

Концепцията за гняв, агресия и силна нагласа на Вакарело, този път като че ли почти "удуши" Ив Сен Лоран от по-късните му буржоазни години. Моделите за идния сезон показаха истинската силна жена и сексапила, който бушува в нея. Не може да откъснем очи от тези V-образни спускащи се надолу, повече отколкото трябва, деколтета и от цялата тази драматична колекция, която крещи СИЛА с пълна сила.

Saint Laurent AW 2018 в галерията горе>>>


More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.