Следва

Сбъднатата мечта на Пепеляшка

Работещо момиче или завръщането на костюма

Умната жена знае, че костюмът никога не изневерява на строгостта и сдържаността си и е добра инвестиция за бизнес...

Fashion преди 14 години

Умната жена знае, че костюмът никога не изневерява на строгостта и сдържаността си и е добра инвестиция за бизнес срещи и всякакви официални посещения. Или родителски срещи ако щеш. Тази есен обаче костюмът е не просто класическият вариант, дълбоко скрит в шкафа, който винаги работи, но и една от основните тенденции, които модата очерта за сезона.

Независимо дали е в комбинация с пола, с панталон или с права рокля, дали е туиденият Шанел или момчешкият Ив Сен Лоран, костюмът за есен 2009 върна ореола и секси излъчването на малко преекспонираната и леко втръснала ни визия „работещо момиче”.

Без да търсим причината за стремглавото нахлуване на класиката в гардероба на жената, ще си позволим да кажем, че за сметка на всичко, което видяхме при обзора на ревютата този сезон, обръщането към костюма е едно от най-добрите дизайнерски решения през есента.


Prada, Christopher Kane

И въпреки че Prada и Christopher Kane доста разчупват представите за съчетанието от еднакви материи и цветове, повечето дизайнери разчитат на безпогрешните стари правила.



Да не говорим, че и туидът е на особено почит (Ralph Lauren, Marni).

 

More Fashion