Следва

Double trouble: Мартеница или рокля!?

PFW Есен/Зима 2018: Lanvin

Дали дизайнерът Оливие Лапидус направи достатъчноto, за да запази работата си в най-старата модна къща на Франция?

Runway преди 6 години

Lanvin, това емблематично име в модата, превзе котешката пътечка на Седмицата на модата в Париж и за първи път представи колекция след като лейбълът, бе закупен от китайският конгломерат Fosun.

Сделката за купуването на френската модна къща е изключително значимо събитие, тъй като повечето френски наследствени марки са собственост на тамошни групи. Очаква се китайският магнат да вложи близо 100 милиона евро в опит да възстанови бившата слава на Lanvin, която е основана преди 129 години от Жане Ланвин.

Финансовите сделки с високи залози и фактът, че предшественикът му Бушра Жарар бе отстранена от ролята на креативен директор само след две колекции, направиха почти непосилна задача втората сезонна колекция на дизайнера Оливие Лапидус за Lanvin.

Дръзки цветове, увереност и сексапил буквално крещеше от дизайните на модната къща. А вдъхновението за цялата колекция е присвоено от парижките модни подиуми през 80-те години. Панталони с висока талия решени в кобалтово синьо, огнено-оранжеви плетени топове и кожени поли са предложенията за по-ежедневен вид. Вечерните дизайни, с твърдо формална кройка, удивиха с избор на палитра - омбре сатен с нюанс на залез, например.

Огромна част от модната индустрия, обаче, никак не е впечатлена от колекцията, която Lanvin показа, дали ще е така и с китайският собственик на модната къща - само времето ще покаже.

Всички дизайни откриваме в галерията горе>>>


 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.