Следва

PFW Есен/Зима 2018: Yohji Yamamoto

PFW Есен/Зима 2018: Balenciaga

Go BIG or go home...

Сподели

Влиятелният дизайнер Демна Гвасалия призна, че новото дефиле на френската модна къща е с идея ясно да определи визията и реализацията си в Balenciaga.

И той го направи - с акт на върховна логика, връщайки се към нулата и обръщайки сериозно внимание на тялото и конструкцията.

Есенно-зимните дизайни са в полза на благотворителността на ООН и по-точно World Food Programme, а модата е представена като "инструмен за комуникация".

Ироничната, но много интелигентна, улична естетика на Гвасалия е странна за модна къща като Balenciaga, чието запомнящо се лице е Одри Хепбърн, например, но смеем да твърдим, че вече категорично свикнахме с интересните му хрумки, които рязко излизат от рамките на нещата, но умело успяват да се превърнат в моментални тренд крале и кралици.

Раменете са отново са оувърсайз, ултра мини роклите "обичат" тялото до последния му сантиметър, но пък палтата са с интересна 3D scanned кройка, а материите като туида, вълната и кадифето са подсилени с лека пяна. Леърингът е на пиедестал и то огромен такъв. А шикозно грозните Triple S маратонки са сменени с братовчедите си track shoes, които обещават да са новото "искам ги" във фешън индустрията.

Като бонус получаваме ретро токчета с широко издадена напред "муцунка", солей поли, бижута от карабинери, бейзболни шапки, чанти за през кръста, тишърти с лого Be Aware и още & още.

Грандиозната колекция в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Копенхаген: Ganni Spring 2024

Runway преди 3 седмици

Обмисляйки посоката, в която да поеме за пролетта и лятото за 2024, творческият директор на Ganni Дите Рефструп (Ditte Reffstrup) се оказва в позната ситуация: на вечеря, обсъждайки изкуствения интелект със съпруга си и съосновател на Ganni Николай Рефструп. Мистър Рефструп вади своя iPhone и моли AI да измисли насока за колекция на Ganni въз основа на съвсем елементарна информация. „Беше доста плашещо за четене, но и супер интересно.“