Следва

PFW Есен/Зима 2018: Yohji Yamamoto

PFW Есен/Зима 2018: Balenciaga

Go BIG or go home...

Runway преди 5 години

Влиятелният дизайнер Демна Гвасалия призна, че новото дефиле на френската модна къща е с идея ясно да определи визията и реализацията си в Balenciaga.

И той го направи - с акт на върховна логика, връщайки се към нулата и обръщайки сериозно внимание на тялото и конструкцията.

Есенно-зимните дизайни са в полза на благотворителността на ООН и по-точно World Food Programme, а модата е представена като "инструмен за комуникация".

Ироничната, но много интелигентна, улична естетика на Гвасалия е странна за модна къща като Balenciaga, чието запомнящо се лице е Одри Хепбърн, например, но смеем да твърдим, че вече категорично свикнахме с интересните му хрумки, които рязко излизат от рамките на нещата, но умело успяват да се превърнат в моментални тренд крале и кралици.

Раменете са отново са оувърсайз, ултра мини роклите "обичат" тялото до последния му сантиметър, но пък палтата са с интересна 3D scanned кройка, а материите като туида, вълната и кадифето са подсилени с лека пяна. Леърингът е на пиедестал и то огромен такъв. А шикозно грозните Triple S маратонки са сменени с братовчедите си track shoes, които обещават да са новото "искам ги" във фешън индустрията.

Като бонус получаваме ретро токчета с широко издадена напред "муцунка", солей поли, бижута от карабинери, бейзболни шапки, чанти за през кръста, тишърти с лого Be Aware и още & още.

Грандиозната колекция в галерията горе>>>

More Runway

Чувствена и мистериозна Дева Касел е новата муза на Dolce&Gabbana

Runway преди 11 часа

Дъщерята на Моника Белучи и Венсан Касел е другата дума на чувственост, демонстрирана за пореден път на модния подиум на Dolce&Gabbana (Седмица на модата в Милано Пролет/Лято 2024). Този път правилата за съблазняване са още по-мистериозни от обичайно

Седмица на модата в Милано Пролет/Лято 2024: Bottega Veneta, пътуване към себе си

Runway преди 5 часа

Нека бъдем честни, Матю Блази, приет трудно в италианската модна къща след знаковото присъствие там на Даниел Лий, всъщност се справя отлично. Неговата версия на Bottega Veneta, отличима далеч не само със сложната си работа с кожи, е отличима, желана и красива 

Седмица на модата в Милано Пролет/Лято 2024: Versace и фурорът Клаудия Шифър

Runway преди 3 дни

Седмица на модата в Милано няма начин да мине без Versace. Този път, ревюто за Пролет/Лято 2024 се проведе на 22 септември и вдигна целия планиран шум, точно както бе замислено от мадам Донатела и екип. Купът звездни модели на подиума взриви нещата до степен, в която модата лекичко отстъпи на заден план