PFW Есен/Зима 2018: Valentino

PFW Есен/Зима 2018: Valentino

На фона на целия този безпорядък, случващ се на модната сцена...

... - преекспониране на стрийт културата и обезличаване на естетиката в името на комерсиалното без устойчивост в бъдещето, Пиерпаоло Пичоли е здраво стъпил на земята. Последната му есенно-зимна колекция за Valentino представлява ода за романтиката, но не по начин, който първи идва наум. Както самият дизайнер казва: "Като индивидуален и страстен подход към живота. Мисля, че това е истинската сила днес - да можеш да си позволиш да бъдеш могъщ и нежен едновременно, но без агресия. Започнах тази колекция с идеята за романтизма като сила, а не слабост."

Тази романтика се пренася и върху мотива с цветята - олицетворение на темата и фокус точка в колекцията. Но те не носят първичното си послание, напротив, тук Пичоли ги преразглежда под формата на големи и въздействащи графики: "Превръщам романтичния стереотип в нещо смело и силно."

Безупречната колекция се развива също така с помощта на красивите силуети, оформени чрез драпиране, набиране и wrapping, както и множеството вълнообразни детайли. Италианецът много добре знае какво прави, както и какво очаква публиката след старта на вече самостоятелната му кариера. Той балансира изумително добре най-доброто от класическите елементи, тенденциозно ориентираните такива, както и тези, свързани с наследството на голямата къща.

Цялата колекция в галерията горе>>>


Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia