Следва

PFW Есен/Зима 2018: John Galliano

PFW Есен/Зима 2018: Givenchy

80-те години на миналия век са абсолютните шампиони сред тенденциите през изминалия сезон...

Runway преди 6 години

... а по всичко изглежда, че това важи и за следващия. Тук попада и Клеър Уейт Келър, която за втората си колекция за Givenchy ни пренася в епохата, съсредоточена обаче около случващото се в Берлин по това време.

Пряко повлияна от документалните филми за музикалната и клубна сцена в Берлин "The Hunger" и "B-Movie: Lust & Sound in West Berlin", Келър обяснява инспирацията си така: "Новата вълна от началото на 80-те, от периода преди падането на Берлинската стена до самото й падане. Пълно сливане на културите и витаещото във въздуха напрежение."

Дефилето отваря с мини серия от изкусни кожени палта (изцяло изкуствени) с акцент в рамената, детайл, задължителен за гореспоменатата епоха. Мотивът се наблюдава константно в колекцията, където прецизните кройки на палтата, саката и кожените якета са сякаш правени един за друг.

Колекцията се радва на огромен успех, а самата дизайнерка споделя, че леко строгата естетика на Givenchy рефлектира много повече върху нейния вкус, отколкото бохо момичето на Chloe. Впечатлени сме от скоростното интегриране на Келър във френската къща, по принцип този период отнема много повече време и очакваме с нетърпение развитието на започнатото дотук...

Цялата колекция в галерията горе>>>


More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.