Следва

Стил урок на седмицата: Fendi принт

Втора кожа: Един български бранд за бельо, който ОБИЧА жените!

Your body is a temple...

All fashion преди 6 години

И именно заради това то трябва да бъде обгрижвано и обличано по възможно най-прекрасния и боготворящ го начин.

05 Studio ни накара да се влюбим в дизайните им моментално, защото са толкова ненатрапчиви и лежерно спокойни, че пасват по един особено омагьосващ начин на фигурата - на всяка фигура. Зад концепцията и идеята на родния бранд за бельо седят две прекрасни момичета - Сианна и Теодора, които днес поканихме да споделят как всъщност започна всичко и каква е малката тайна на тези flattering кройки - в редовете по-долу>>>

V.S.: Да си облечен в хубаво бельо е религия. Какъв нюанс привнася към това убеждение вашето 05 Studio?
T/C:
Да си облечен в хубаво бельо е и удобство, увереност, грижа и внимание към себе си. Стремим се продуктите ни да са както дизайн обект, така и най-удобният артикул в гардероба.

V.S.: Днес с кои от моделите сте вие двете?
Т: FLAMMA топ в оранжево.
С: ALVA бюстие в черно.

V.S.: Когато правиш бельо е важно да визуализираш тези, за които го правиш? Как започва и как свършва тази визуализация?
T/C:
Още от началото на създаването на бранда винаги водещо е удобството и усещането, което носят продуктите ни на жените. Радваме се, че реалната група от потребители доста се припокрива с първоначалната ни идея. Това са жени, които обръщат внимание на детайлите и на дизайна, интересуват се къде и как са създадени продуктите, които купуват и оценяват, че нещо е направено с много внимание и старание специално за тях.

V.S.: Повечето ви неща са с висока талия и безупречна кройка. Другите стълбове?
T/C:
За нас е много важно продуктите ни да са изключително удобни, да не се усещат докато се носят. Вингаги се стараем моделите ни да са изработени така, че да следват формата на тялото и да подчертават естествените му извивки. Това го прави чудесно допълнение към забързаното ни ежедневие и служи като устойчиво решение за модерния гардероб на всяка жена. Надяваме се да помогнем за промяна на стандартната представа за бельото и рамката (или може би трябва да кажем банелите), в които жените биват слагани ежедневно. Искаме да наложим по-естествено излъчване, като същевременно с това жените да се чувстват удобно и уверено в кожата си.

V.S.: Много е хубаво, че има игра в отношението бельо-тяло. Можем да изберем да носим тюла отпред или обратно. Идеята за флирт ли е основополагаща тук?
T/C:
Всъщност не сме го мислили по този начин и точно заради това чисто технически този вариант не би бил много удобен и подходящ. Идеята за флирт при бельото няма как да не присъства, но ние предпочитаме да я внесем по един деликатен, ненатрапчив и изненадващ начин в повечето модели.

V.S.: Много харесваме приглушените цветове и нюанси на "втората ни кожа", които предлагате. Нищо бяло не видяхме, за сметка на това синьото, черното, каки, прашният оранж и бежовото са на пиедестал. Защо?
T/C:
Последната ни колекция е вдъхновена от Земята и натуралните цветове. В личните ни предпочитания (и гардероби) не присъстват много шумни цветове и често се шегуваме, че за нас сивото си е цвят, но пък точно гамата е един от отличителните белези на бранда. Бялото пък избрахме да заместим с бежово, което е чудесна алтернатива.

V.S.: Къде се шият колекциите ви?
T/C:
Работим с едно шивашко ателие и една малка фабрика в София, което ни осигурява достатъчно комуникация и контрол в процеса на производство. Самите ние активно участваме в процеса като кроим всичко и тестваме всеки нов модел.

V.S.: Кой ги носи?
T/C:
Радваме се на все повече интерес на родна почва, както и главно в Европа, Щатите и Канада.

V.S.: Един отличен аутфит по вашите творчески и модни критерии, като почнем отдолу нагоре /визираме от бельото до връхната дреха и аксесоарите/ и датираме с днешна дата?
T/C:
Боди, дълъг разкрояващ се панталон, поло или риза, маратонки и палто. Минимал бижута, монохромна гама и акцентиращ цвят.

V.S.: Какво не знаем все още за това как се поддържа бельото добре?
T/C:
Първото и най-важното всички си го знаем, но някакси много от нас избягват да го правят. Бельото е доста по-деликатно от дрехите и за да удължим живота му то трябва да се пере единствено на ръка и с деликатни препарати.

V.S.: Много е модерно понятието фитинг, при вас как е решено то?
T/C:
Заложили сме като цел моделите ни да подчертават извивките на тялото, но това да се случва по естествен и ненатрапчив начин и се стремим и в избора на платове, модели и кройки да се придържаме към това.

V.S.: Имате ли обратна връзка от мъже относно дизайна на бельото ви? Защото ние, жените, сме категорични, че нещата ви са страхотни.
T/C:
Благодарим! Фактът, че вече имаме доста поръчки от мъже, които искат да изненадат половинките си, винаги много ни радва. Не е изненадващо, че мъжете са пристрастни към по-прозрачните ни модели и намират тях за по-вълнуващи.

V.S.: Разказват ли сутиена, бикините, бодито история, и каква, ако приемем, че никой не ги вижда, но самите ние, които ги носим, знаем какво има под дрехата?
T/C:
Разбира се! Вярваме, че нашите продукти могат да допринесат за един прекрасен ден, носейки увереност още от сутринта. Разработваме различни вариации и цветове на моделите си, за да мoже жената, която ги купува не само да се припознае в тях и да паснат на индивидуалността й, но и да бъдат пречупени и през нейната призма и стил. Така веднъж носят историята на нас като дизайнери и идея, а след това и собствената история и естетика на жената, която ги носи.

V.S.: Колко често вадите нова колекция?
T/C:
През първата ни година създадохме 3 колекции – две линии бельо и една бански. Не действаме по сезони в глобалния мащаб на модата поради много причини. Не искаме да робуваме на тенденции и сезони, от една страна, защото бельото и банските не са типичната мода и от друга, защото се стараем да създаваме устойчив дизайн, който да бъде адекватен както днес, така и след няколко години.

V.S.: Къде се продават нещата ви освен тук?
T/C:
В момента продуктите ни, освен в нашия сайт, се предлагат и в един онлайн магазин, базиран в Любляна, а през летните месеци имахме щастието да представим първата си колекция бельо в Tictail Market в Ню Йорк.

V.S.: Кое е най-приятното удовлетворение в този творческо-търговски процес? Видимо е, че трудът, усилията и философията ви са, освен чисто комерсиални, и много смислени, насочени към завиден професионализъм и подчертано добър стил.
T/C:
Най-приятното е, когато наши клиенти ни споделят как се чувстват след като са носили нашите продукти. Винаги сме щастливи, когато чуем: „Не спирам да го нося!“ и „Толкова е удобен, изобщо не го усещам!“. Обичаме да опаковаме новите поръчки, знаейки, че продуктите, които сме създали скоро ще са при новия си собственик.
Самият дизайн процес и измислянето на новите модели, а също така е изключително и чувството, когато си работил дълго време върху нещо и накрая видиш крайния резултат. В нашия случай това се случва след като направим фотосесия на колекцията и най-накрая видим снимките. Имаме щастието и привилегията да работим със страхотни професионалисти за изготвянето на имиджовите и продуктовите ни кадри.

V.S.: Колко чифта и кои точно взимаме със себе си на любовен уикенд? Т.е. най-прелъстителните модели по вашия критерий?
T/C:
Черното е класика и не случайно имаме няколко модела с фин прозрачен тюл точно за такива приятни моменти. Изцяло прозрачен топ със спортни детайли, класическо прозрачно бюстие и бикини с висока талия и прозрачен гръб.

V.S.: Как се разбирате двете - с много или малко думи?
T/C:
Понякога и без думи, в други случаи обсъждаме дадено нещо по-дълго, докато търсим най-доброто решение и искаме да сме сигурни в него.

V.S.: Караниците за какво са най-често?
T/C:
Караници няма, само конструктивни разговори, за да се върнем на една и съща вълна. Освен партньори сме и много близки приятелки, така че варират между работа и лични неща.

V.S.: Има ли поезия в работата ви? Как поддържате "хормоналния" баланс? Все пак, пазарът ни не е от най-лесните, но пък нишата определено е благоприятна.
T/C:
Зависи колко поетичен човек си. Определено нашата работа покрай бранда, а и не само, е вълнуваща, динамична и много интересна. Със сигурност обаче има една илюзия за живота на дизайнера и стилиста, който изглежда изключително бляскав само отвън. А отвътре си е работа, работа и още работа в извън работно време.

V.S.: Чудесен е начинът, по който представяте творчеството си. Кой основно режисира?
T/C:
Почти всичко, което се случва в бранда минава през ръцете и на двете ни – от техническата част и дизайна до брандинга и визуалната идентичност. Не крием, че създаването на история и усещане в снимки или, по друг начин казано, визуалното представяне ни е любима част от целия процес.

V.S.: Вече имаме от пастелно сините ви бански, какво следва като гама в плажния аспект?
T/C:
В момента работим върху модели, които ще допълнят вече съществуващата ни линия бански, а новите цветове ще хармонизират с досегашната ни гама.

V.S.: Подарете ни по едно изречение от философията си?
T/C:
We do basics that are not boring!

V.S.: И довършете, всяка отделно: Моята втора кожа, това е...
С: …всекидневната ми униформа - дънки, тениска и маратонки в монохромна гама и парфюм с аромат на ванилия. Бельото е ясно!
Т: …в студените месеци любимото бежово палто, поло, дънки и разбира се, нашето бельо.



More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.