Следва

Стил урок на седмицата: Fendi принт

Втора кожа: Един български бранд за бельо, който ОБИЧА жените!

Your body is a temple...

All fashion преди 6 години

И именно заради това то трябва да бъде обгрижвано и обличано по възможно най-прекрасния и боготворящ го начин.

05 Studio ни накара да се влюбим в дизайните им моментално, защото са толкова ненатрапчиви и лежерно спокойни, че пасват по един особено омагьосващ начин на фигурата - на всяка фигура. Зад концепцията и идеята на родния бранд за бельо седят две прекрасни момичета - Сианна и Теодора, които днес поканихме да споделят как всъщност започна всичко и каква е малката тайна на тези flattering кройки - в редовете по-долу>>>

V.S.: Да си облечен в хубаво бельо е религия. Какъв нюанс привнася към това убеждение вашето 05 Studio?
T/C:
Да си облечен в хубаво бельо е и удобство, увереност, грижа и внимание към себе си. Стремим се продуктите ни да са както дизайн обект, така и най-удобният артикул в гардероба.

V.S.: Днес с кои от моделите сте вие двете?
Т: FLAMMA топ в оранжево.
С: ALVA бюстие в черно.

V.S.: Когато правиш бельо е важно да визуализираш тези, за които го правиш? Как започва и как свършва тази визуализация?
T/C:
Още от началото на създаването на бранда винаги водещо е удобството и усещането, което носят продуктите ни на жените. Радваме се, че реалната група от потребители доста се припокрива с първоначалната ни идея. Това са жени, които обръщат внимание на детайлите и на дизайна, интересуват се къде и как са създадени продуктите, които купуват и оценяват, че нещо е направено с много внимание и старание специално за тях.

V.S.: Повечето ви неща са с висока талия и безупречна кройка. Другите стълбове?
T/C:
За нас е много важно продуктите ни да са изключително удобни, да не се усещат докато се носят. Вингаги се стараем моделите ни да са изработени така, че да следват формата на тялото и да подчертават естествените му извивки. Това го прави чудесно допълнение към забързаното ни ежедневие и служи като устойчиво решение за модерния гардероб на всяка жена. Надяваме се да помогнем за промяна на стандартната представа за бельото и рамката (или може би трябва да кажем банелите), в които жените биват слагани ежедневно. Искаме да наложим по-естествено излъчване, като същевременно с това жените да се чувстват удобно и уверено в кожата си.

V.S.: Много е хубаво, че има игра в отношението бельо-тяло. Можем да изберем да носим тюла отпред или обратно. Идеята за флирт ли е основополагаща тук?
T/C:
Всъщност не сме го мислили по този начин и точно заради това чисто технически този вариант не би бил много удобен и подходящ. Идеята за флирт при бельото няма как да не присъства, но ние предпочитаме да я внесем по един деликатен, ненатрапчив и изненадващ начин в повечето модели.

V.S.: Много харесваме приглушените цветове и нюанси на "втората ни кожа", които предлагате. Нищо бяло не видяхме, за сметка на това синьото, черното, каки, прашният оранж и бежовото са на пиедестал. Защо?
T/C:
Последната ни колекция е вдъхновена от Земята и натуралните цветове. В личните ни предпочитания (и гардероби) не присъстват много шумни цветове и често се шегуваме, че за нас сивото си е цвят, но пък точно гамата е един от отличителните белези на бранда. Бялото пък избрахме да заместим с бежово, което е чудесна алтернатива.

V.S.: Къде се шият колекциите ви?
T/C:
Работим с едно шивашко ателие и една малка фабрика в София, което ни осигурява достатъчно комуникация и контрол в процеса на производство. Самите ние активно участваме в процеса като кроим всичко и тестваме всеки нов модел.

V.S.: Кой ги носи?
T/C:
Радваме се на все повече интерес на родна почва, както и главно в Европа, Щатите и Канада.

V.S.: Един отличен аутфит по вашите творчески и модни критерии, като почнем отдолу нагоре /визираме от бельото до връхната дреха и аксесоарите/ и датираме с днешна дата?
T/C:
Боди, дълъг разкрояващ се панталон, поло или риза, маратонки и палто. Минимал бижута, монохромна гама и акцентиращ цвят.

V.S.: Какво не знаем все още за това как се поддържа бельото добре?
T/C:
Първото и най-важното всички си го знаем, но някакси много от нас избягват да го правят. Бельото е доста по-деликатно от дрехите и за да удължим живота му то трябва да се пере единствено на ръка и с деликатни препарати.

V.S.: Много е модерно понятието фитинг, при вас как е решено то?
T/C:
Заложили сме като цел моделите ни да подчертават извивките на тялото, но това да се случва по естествен и ненатрапчив начин и се стремим и в избора на платове, модели и кройки да се придържаме към това.

V.S.: Имате ли обратна връзка от мъже относно дизайна на бельото ви? Защото ние, жените, сме категорични, че нещата ви са страхотни.
T/C:
Благодарим! Фактът, че вече имаме доста поръчки от мъже, които искат да изненадат половинките си, винаги много ни радва. Не е изненадващо, че мъжете са пристрастни към по-прозрачните ни модели и намират тях за по-вълнуващи.

V.S.: Разказват ли сутиена, бикините, бодито история, и каква, ако приемем, че никой не ги вижда, но самите ние, които ги носим, знаем какво има под дрехата?
T/C:
Разбира се! Вярваме, че нашите продукти могат да допринесат за един прекрасен ден, носейки увереност още от сутринта. Разработваме различни вариации и цветове на моделите си, за да мoже жената, която ги купува не само да се припознае в тях и да паснат на индивидуалността й, но и да бъдат пречупени и през нейната призма и стил. Така веднъж носят историята на нас като дизайнери и идея, а след това и собствената история и естетика на жената, която ги носи.

V.S.: Колко често вадите нова колекция?
T/C:
През първата ни година създадохме 3 колекции – две линии бельо и една бански. Не действаме по сезони в глобалния мащаб на модата поради много причини. Не искаме да робуваме на тенденции и сезони, от една страна, защото бельото и банските не са типичната мода и от друга, защото се стараем да създаваме устойчив дизайн, който да бъде адекватен както днес, така и след няколко години.

V.S.: Къде се продават нещата ви освен тук?
T/C:
В момента продуктите ни, освен в нашия сайт, се предлагат и в един онлайн магазин, базиран в Любляна, а през летните месеци имахме щастието да представим първата си колекция бельо в Tictail Market в Ню Йорк.

V.S.: Кое е най-приятното удовлетворение в този творческо-търговски процес? Видимо е, че трудът, усилията и философията ви са, освен чисто комерсиални, и много смислени, насочени към завиден професионализъм и подчертано добър стил.
T/C:
Най-приятното е, когато наши клиенти ни споделят как се чувстват след като са носили нашите продукти. Винаги сме щастливи, когато чуем: „Не спирам да го нося!“ и „Толкова е удобен, изобщо не го усещам!“. Обичаме да опаковаме новите поръчки, знаейки, че продуктите, които сме създали скоро ще са при новия си собственик.
Самият дизайн процес и измислянето на новите модели, а също така е изключително и чувството, когато си работил дълго време върху нещо и накрая видиш крайния резултат. В нашия случай това се случва след като направим фотосесия на колекцията и най-накрая видим снимките. Имаме щастието и привилегията да работим със страхотни професионалисти за изготвянето на имиджовите и продуктовите ни кадри.

V.S.: Колко чифта и кои точно взимаме със себе си на любовен уикенд? Т.е. най-прелъстителните модели по вашия критерий?
T/C:
Черното е класика и не случайно имаме няколко модела с фин прозрачен тюл точно за такива приятни моменти. Изцяло прозрачен топ със спортни детайли, класическо прозрачно бюстие и бикини с висока талия и прозрачен гръб.

V.S.: Как се разбирате двете - с много или малко думи?
T/C:
Понякога и без думи, в други случаи обсъждаме дадено нещо по-дълго, докато търсим най-доброто решение и искаме да сме сигурни в него.

V.S.: Караниците за какво са най-често?
T/C:
Караници няма, само конструктивни разговори, за да се върнем на една и съща вълна. Освен партньори сме и много близки приятелки, така че варират между работа и лични неща.

V.S.: Има ли поезия в работата ви? Как поддържате "хормоналния" баланс? Все пак, пазарът ни не е от най-лесните, но пък нишата определено е благоприятна.
T/C:
Зависи колко поетичен човек си. Определено нашата работа покрай бранда, а и не само, е вълнуваща, динамична и много интересна. Със сигурност обаче има една илюзия за живота на дизайнера и стилиста, който изглежда изключително бляскав само отвън. А отвътре си е работа, работа и още работа в извън работно време.

V.S.: Чудесен е начинът, по който представяте творчеството си. Кой основно режисира?
T/C:
Почти всичко, което се случва в бранда минава през ръцете и на двете ни – от техническата част и дизайна до брандинга и визуалната идентичност. Не крием, че създаването на история и усещане в снимки или, по друг начин казано, визуалното представяне ни е любима част от целия процес.

V.S.: Вече имаме от пастелно сините ви бански, какво следва като гама в плажния аспект?
T/C:
В момента работим върху модели, които ще допълнят вече съществуващата ни линия бански, а новите цветове ще хармонизират с досегашната ни гама.

V.S.: Подарете ни по едно изречение от философията си?
T/C:
We do basics that are not boring!

V.S.: И довършете, всяка отделно: Моята втора кожа, това е...
С: …всекидневната ми униформа - дънки, тениска и маратонки в монохромна гама и парфюм с аромат на ванилия. Бельото е ясно!
Т: …в студените месеци любимото бежово палто, поло, дънки и разбира се, нашето бельо.



More All fashion