Следва

PFW Есен/Зима 2018: Най-доброто от обувките

PFW Есен/Зима 2018: Dries Van Noten

"Дрехите ми са пригодени за свободния дух, липсата на граници и отдаването на желанията като цяло."

Runway преди 6 години

Пояснява за новата си колекция Есен/Зима 2018-та, белгийският дизайнер Дрис Ван Ноутен.

И наистина всеки един детайл в колекцията му говори именно за това - красиви дрехи, за които всички мечтаем и желаем да притежаваме. Практични до определена степен и поднесени с неминуемия почерк на Ноутен, дизайните са олицетворение на диалога между дамската и мъжката естетика - обемни, но прилежно декорирани силуети. 70-те като референция също са ясно разпознаваеми в line up-а - красиви блестящи бродерии; драматични арки от пера, разположени по величествените силуети; обемните ръкави. Перата биват поставени и като боа в различни цветове върху зелено-черните рокли, но отново по премерен, ненатрапчив начин.

Принтовете от друга страна представляват важен дял от колекцията - вдъхновени от течението Арт Брют (сурово, неподправено изкуство), всеки един от тях е рисуван на ръка в ателието на дизайнера, а резултатът е богат и интригуващ едновременно в своята сложност и непринудена простота.

Цялата модна фурия, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.