Следва

iHeartRadio Music Awards: Кой какво облече

Да или Не: Мнението на Първата дама и искаме ли го?

#КотешкиСпин

Celebrities преди 6 години

Днес попадаме на тази статия в онлайн платформата на "24 часа", която отделя специално внимание на президентшата ни - Десислава Радева, която попада под полезрението ни и без това повече от често.

Както всички знаем, тя е известна със статусите, облеклата, ясно изразеното мнение и неотлъчното си присъствие до Президента. Иначе казано - Жена за чудо и приказ.

Седнахме сутринта с кафето на обичайната сладка приказка и подхванахме статията, която се оказа водещата ни тема за деня. Материалът е озаглавен "Време е да свикнем, че имаме първа дама с мнение" - което си е вярно, си е вярно. Не можем да кажем на черното бяло, а и не един път и ние сме коментирали изказванията на г-жа Радева. Тук обаче това качество на Деси е поставено на пиедестал като дамата бива сравнявана със съпругите на екс-президентите ни, които, по една или друга причина, не са участвали активно по време на мандатите. След като ние официално нямаме титла "Първа дама", те са изцяло в правото си да останат в сянката на водещата ни сила.

Деси Радева е първата жена, която напълно доброволно решава да взима активно участие във всяко действие на съпруга си и сама поема инициативи с подчертана публичност. В това начинание няма нищо лошо, разбира се, но ние сме склонни да сложим под съмнение подхода й на изразяване. Свободата на словото е за всеки, но дали късните статуси и социалните медии са най-добрата алтернатива за изразяване на позиция, камо ли на такава, която държи да бъде видяна, чута и възприета обезателно. При това сериозно.

Според "24 часа" - да, според нас - ммм, не чак толкова. Точно по този повод пренасяме нашата дискусия относно "за" или "против" тук и ви каним да се присъедините към нея, като дадете мнение в анкетата долу или коментар под статията.

Ето какво мислим ние:

Филип

Относно виртуалната пардигма, която "протече" в социалните мрежи, и озаглавена "Време е да свикнем, че имаме първа дама с мнение", ще бъдем категорични, коректени и бързи. Относно тюркоазената рокля, която Деси Радева разходи по повод Националния празник 3 март, популацията изказа своя револт.  Докато дизайна, на който бе заложила Илияна Йотова, е "емблематичен" по отношение на кройката и много различен от този на Деси, затова - поздравления, няма да коментираме. Няма да навлизаме в стила, поведението и мнението на Мелания Тръмп и Брижит Макрон и на другите първи дами по света. Защото ние тук, в България, имаме комплексно естетична диагноза или по-точно проблем, който би могъл да оздравее с времето и внимателна терапия. "Модният карцином", проектиран от група на безвкусни модисти и стилисти, за тяхно съжаление... е темата. И все пак, намираме нови сили и позитивна емпатия в новите генерации.

About останалите суперлативи и метафорични похвални текстове, ще поясним само, че сме в  21 век и всеки човешки индивид има право на различното мнение, защото в контраста е красотата.

Диана

Не искам да наблагям на стила на "Президентшата", а по-скоро на цялостното й поведение и присъствие. Живеем във времена, в които феминизмът присъства в ежедневието ни активно и правата на жените са доста често срещана и интензивно обсъждана тема. В този ред на мисли поведението на г-жа Радева би могло да се определи за адекватно и напълно удачно - цялата й активност в мандата и подчертаното изказване на лично мнение. Макар и да не съм напълно съгласна с нея, подкрепям инициативата й. Похватът й обаче не е нещо, което бих могла да приема напълно сериозно. Независимо че социалните мрежи играят огромна роля в живота ни, намирам го за една идея несериозно онлайн платформите да са водещото "поле" за изява. / Тук не взимам предвид и култовия статус с "котешкия спин"/.

Цветина


Ами, как да го кажа, имаше един лаф: "Кой даде на Първата дама отново достъп до социалния й профил в мрежата, добре го бяха ограничили". Тук малко го играем като с нелепите коментари из Twitter на Доналд Тръмп, само където нашите са далеч по-нелепи и ненужни. Аз лично си имам фаворит, публикуван и изписан навръх 4-ти март: "Поздрав за съпруга ми, избран за президент с над 2 млн.гласа. Некупени! И не предимно червени! И нека е ясно - няма да спра да го подкрепям! Защото той пък е моят избор в личен план." Не, че нещо, ама някак си никак не е редно. Абстрахирам се от сериозната липса на стил във визията на Деси Радева, както и факта, че очевидно стилистите й взимат пари за нещо, което не правят интелигентно, и обръщам поглед към начина на държание и себеусещане - Първите дами далеч не правят така, не е редно, не е възпитано, не е classy. Нито тези изблици във Facebook, нито снимките с колоритни личности и още по-колоритни обяснения, нито нищо. Нооо... дай на ***** малко власт и гледай какво става /без да се извинявам/. А, ако трябва да избирам между Първа дама без мнение и показност и Първа дама с толкова силно изразени емоции и изводи, и тежко присъствие до съпруга си - то, избирам първото.

Цялата статия на колегата Лиляна Клисурова от "24 часа" намираме  ТУК и очакваме вашето мнение в анкетата долу! >>>

Анкета

Искаме ли мнението на Първата дама или НЕ?

More Celebrities