Следва

Two weeks 2 go: зашеметяващото шоу на Lara Fabian

Награда за ярко постижение в театралното изкуство ще бъде връчена в чест на Крикор Азарян в театъра, носещ името му

Събитието ще се проведе на 15 март по инициатива на Фондация „Проф. Крикор Азарян” съвместно с Национален дворец на културата...

Events преди 6 години

Фондация „Проф. Крикор Азарян” ще връчи за първи път награда за ярко постижение в театралното изкуство. Поводът е рождението на проф. Азарян – 15 март, а идеята е призът да се връчва ежегодно на същата дата. Отличието ще отива в ръцете на режисьори, актьори, сценографи, композитори или друг творци със съществен принос за развитието на българския театър. Първият носител на наградата се пази в тайна и ще бъде обявен пред зрители в самата вечер на 15 март в Театър Азарян.

Наградата е учредена по решение на УС на фондацията и е част от събитията, с които всяка година се отбелязва рожденият ден на големия български режисьор в театралното пространство на НДК, носещо неговото име. То събира на едно място негови ученици, съмишленици, почитатели и приятели, които пазят паметта му жива. Тази година в негова чест ще се играе авторският спектакъл „Приятно ми е, Ива!” на Ива Тодорова, възпитаничка на проф. Азарян, и ще се отрие постоянна експозиция с афиши, в която специален акцент са плакати от постановки на Крикор Азарян през годините.

Фондация „Проф. Крикор Азарян” е учредена през 2010 г. със съпредседатели съпругата на Крикор Азарян - Валентина Радинска и дъщеря му Хермина Азарян. Във фондацията членуват негови ученици, приятели, колеги- актьори и режисьори. Целта е да се съхрани паметта и популяризира творческот наследство на големия режисьор.

Повече за спектакъла „Аз съм, Ива!” може да откриете: ТУК

Повече за изложбата с плакати може да откриете: ТУК

Билети за спектакъла „Аз съм, Ива!” на касите на Билетен център НДК и на ndk.bg

 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 2 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?