Следва

Банкрут: Bye, bye Claire's

Фрида Кало: I am a barbie girl?!

C'mon barbie let's go party

Celebrities преди 6 години

Разгорещен спор се води през последните дни по повод увековечения образ на Фрида Кало под формата на кукла Барби. Mattel, американската компания, която произвежда популярните кукли, твърди, че държи всички необходими права върху образа на Кало, за да създаде тази кукла. Въпросната играчка е част от серията, посветена на "вдъхновяващите жени".

От друга страна пък, семейството на Кало настоява, че правата са откраднати и че Mattel нямат никакво право да възпроизвеждат под каквато и да е форма образа на феминистката икона. Семейството обвинява компанията и в пренебрегването ценностите на Кало, която използва своя творчески труд, за да експлоатира въпроси като постколониализъм, пол, класово и полово разделение в Мексико.

Mattel пък пускат изявление, в което твърдят, че притежават необходимите документи, за да докажат правотата си:"Нашата фирма работи в тясно партньорство с корпорацията Frida Kahlo, която държи всички права във връзка с името и образа на Фрида Кало, за създаването на куклата. "

А развръзката на грандиозния спор предстои да бъде разгледана в съда...

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.