Следва

Градски шедьоври от Cif: София става кино

The Master Couturier Юбер дьо Живанши

Au Revoir...

Celebrities преди 6 години

През изминалата седмица се разделихме с един от най-уважаваните дизайнери на XX век Юбер дьо Живанши. След откриването на къщата Givenchy през 1952г., Юбер неслучайно се ползва с голяма слава сред някои от най-известните жени на съвремието си - Одри Хепбърн, Грейс Кели, Джаки О. и Елизабет Тейлър. С несравнимия си талант Юбер превръща естетиката на Givenchy в синоним на изтънчен, класически стил.

След оповестяването на новината за смъртта му, от екипа на Givenchy излиза официално изявление, в което описват Юбер като "джентълмен, символизиращ френският шик и елегантността в най-чистата й форма, за повече от половин век."

Изграждайки уникалната и разпознаваема същност за своя бранд, Живанши става част от малката група дизайнери, отговорни за издигането на Париж като своеобразен център на модната индустрия, а френската столица се ползва с това тълкувание и до днес.

Редица успехи и признателности се наредени плътно до името на емблематичния кутюриер, а днес избираме да черпим вдъхновение именно от неговите думи.

"Луксът е във всеки детайл."

"Роклята трябва да следва женското тяло, а не обратното."

"Прическата е последната подсказва за това колко добре познава себе си една жена."

"Всичко, от което има нужда една жена, за да бъде шик, е тренчкот, два костюма, чифт панталони и кашмирен пуловер."

"Вярвам напълно, че талантът ми даден от Господ. Аз моля Господ за много, но и му благодаря."

"Тайната на истинската елегантност е да изглеждаме като себе си."

"Не съществува жена, която не иска да изглежда като Одри Хепбърн."

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 9 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.