Следва

Любовта на известните: Снежната романтика на Кристиано & Джорджина

Градски шедьоври от Cif: София става кино

Започна мащабната инициатива „Почисти и разкраси с Cif“...

Life преди 6 години

...  под мотото "Почисти и разкраси с Cif" със специално събитие, представящо пилотния проект на кампанията - „Малко градско кино“.  Вдъхновена от идеята да поддържаме красотата около нас, фокусът този път освен върху почистването, е и върху разкрасяването на градската среда.



Желанието на Cif е да внесе естетика и промяна не само в градската среда, но и в съзнанието на хората. За да постигне това, кампанията цели да насочи вниманието на обществото към занемарените пространства в българските градове. Тъжната истина е, че градската ни среда се състои от безброй изоставени и порутени места. Тези места някога са били част от градската култура, а сега са потънали в мръсотия и грозота. Cif е тук, за да внесе промяната, да превърне мръсното в чисто и грозното в красиво, да сътвори новите градски шедьоври. Мисията на кампанията е да разкраси и трансформира, да създава и пази във времето.







В рамките на инициативата ще бъдат почистени и трансформирани 3 локации в различни точки на страната, избрани чрез директно гласуване на онлайн платформата - cifcleans.bg. Сайтът дава възможност на всеки желаещ да качи снимка на място в България, което иска да бъде почистено и трансформирано в градски шедьовър от творческия екип на Cif, както и да гласува за вече предложените такива места. Всеки, качил снимка или гласувал, се включва в томболата за седмични награди /уикенд за двама до красиво място в България, раница или комплект продукти Cif/. Периодът за гласуване е от 12 март до 23 април 2018 г., включително. В края на кампанията официално ще бъдат обявени 3 места, избрани чрез гласуване, които ще бъдат трансформирани така, че да се превърнат в оживени, притегателни зони от градската среда.





Премиерата на пилотния проект „Малко градско кино“ от кампанията „Почисти и разкраси с Cif“ беше при алпинеума в Княжеска градина, в подлеза на бул. Васил Левски и ул. ген. Гурко (срещу Спортната палата) в София. Събитието събра на едно място представители на водещи печатни и електронни медии, инфлуенсъри и граждани. Присъстващите имаха възможността да бъдат сред първите, дали гласа си за избирането на 3 градски места в България, които Cif да превърне в градски шедьоври. Това стана чрез гласуване с таблети на сайта на кампанията cifcleans.bg. За запомнящата се атмосфера допринесоха изпълнението на брейкденс групата “X Energy Crewи специалната прожекция на документалния филм „Призрачната планина“, разкриващ сюреалистичната картина на изоставените лифтове на Витоша, но и ентусиазма на шепа скиори, които всяка зима се завръщат по склоновете, вдъхвайки живот на планината.

Реализирането на пилотния проект от Cif и сдружение „Трансформатори“ включи цялостно професионално почистване на стълбите, стената, кашпите – до пълна трансформация на алпинеума в малко градско кино. Дървен декинг на площадката, обособена като малка градска сцена, и изписване на ключови послания, свързани с историята на Княжеска градина на няколко от стълбите.



Инициативата "Почисти и разкраси с Cif" е подкрепена от Екопак България, която е първата организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки, лицензирана от Министерството на околната среда и водите. Нейната цел е да повиши съзнанието на потребителите и да ги мотивира да събират отделно, да оползотворява с грижа за обществото и природата.


Пилотният проект на Cif и сдружение „Трансформатори“ е реализиран със съдействието на Столична община район Средец.

Може да следите всички новости за кампанията "Почисти и разкраси с Cif" в официалния сайт cifcleans.bg, както и във Facebook страницата на Cif (facebook.com/cif.domestos.bg)




 

More Life

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 3 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.