Следва

С вкус на Италия...

Нещо синьо за ПОДАРЪК?!

Нещо ново

All About Life преди 6 години

Имаме желание да ви подарим култура. Под форматана книга в 384 страници. В бежово със синя макара на предната корица. Конецът описва красиво женско лица и търси своята нова притежателка.

Как книгата да достигне до вас? It's easy! Искаме да ни споделите вашия любим цитат и неговия автор. Само това! Очакваме вашите самопризнания тук като коментар под статията или на [email protected], срокът е до 20.02!

А ето и за самата книга...

„Макара със син конец“ ни запознава с Аби Уитшенк чрез разказа й за онзи юлски ден през 1959 година, в който се е влюбила в съпруга си Ред. Макар Уитшенкови да са убедени, че не са като другите, поне в това отношение те са едно съвсем обикновено семейство и историите, които си разказват, разкриват само част от цялата истина. През годините между Аби, Ред и четирите им пораснали деца са се натрупали не само мигове на нежност, смях и веселие, а и ревност, разочарование и внимателно пазени тайни. В този роман, написан с ведро чувство за хумор и човешка топлина, пред нас се изправят четири поколения на една фамилия – от родителите на Ред, пристигнали в Балтимор в годините на Голямата депресия, до внуците, прекрачили прага на двайсет и първи век, – чийто живот се върти около голямата, уютна къща, която винаги е била техният пристан и с която сега трябва да се разделят.

Ан Тайлър е сред най-уважаваните и награждавани стилисти на съвременна Америка, нищо че избягва светлините на прожекторите. Романът й „Вечеря в ресторант „Носталгия” е финалист едновременно за наградата „Пулицър” и за престижното литературно отличие ПЕН/Фолкнър, а „Турист по неволя” получава Националната награда на критиците за най-добра книга и също е финалист за „Пулицър”. За „Уроци по дишане”, издаден у нас от „Колибри”, Ан Тайлър печели „Пулицър” през 1988 година. Проникновен и затрогващ, без да е сантиментален, „Макара със син конец” е сред фаворитите за наградата „Букър“ и става рекордьор по номинации за литературни отличия, включително за медала „Андрю Карнеги“ за белетристика през 2016 г.

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 19 часа

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 4 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.