Нещо синьо за ПОДАРЪК?!
  •  

Нещо синьо за ПОДАРЪК?!

Нещо ново

Имаме желание да ви подарим култура. Под форматана книга в 384 страници. В бежово със синя макара на предната корица. Конецът описва красиво женско лица и търси своята нова притежателка.

Как книгата да достигне до вас? It's easy! Искаме да ни споделите вашия любим цитат и неговия автор. Само това! Очакваме вашите самопризнания тук като коментар под статията или на igra@viewsofia.com, срокът е до 20.02!

А ето и за самата книга...

„Макара със син конец“ ни запознава с Аби Уитшенк чрез разказа й за онзи юлски ден през 1959 година, в който се е влюбила в съпруга си Ред. Макар Уитшенкови да са убедени, че не са като другите, поне в това отношение те са едно съвсем обикновено семейство и историите, които си разказват, разкриват само част от цялата истина. През годините между Аби, Ред и четирите им пораснали деца са се натрупали не само мигове на нежност, смях и веселие, а и ревност, разочарование и внимателно пазени тайни. В този роман, написан с ведро чувство за хумор и човешка топлина, пред нас се изправят четири поколения на една фамилия – от родителите на Ред, пристигнали в Балтимор в годините на Голямата депресия, до внуците, прекрачили прага на двайсет и първи век, – чийто живот се върти около голямата, уютна къща, която винаги е била техният пристан и с която сега трябва да се разделят.

Ан Тайлър е сред най-уважаваните и награждавани стилисти на съвременна Америка, нищо че избягва светлините на прожекторите. Романът й „Вечеря в ресторант „Носталгия” е финалист едновременно за наградата „Пулицър” и за престижното литературно отличие ПЕН/Фолкнър, а „Турист по неволя” получава Националната награда на критиците за най-добра книга и също е финалист за „Пулицър”. За „Уроци по дишане”, издаден у нас от „Колибри”, Ан Тайлър печели „Пулицър” през 1988 година. Проникновен и затрогващ, без да е сантиментален, „Макара със син конец” е сред фаворитите за наградата „Букър“ и става рекордьор по номинации за литературни отличия, включително за медала „Андрю Карнеги“ за белетристика през 2016 г.

Коментари: 8

C
cookie88 (2018/04/28 / 08:33)
Кой спечели книгата?
L
LatinoFiesta (2018/03/18 / 19:55)
"Отвънка ухае на люляк, отвънка е синьо небе. Приятелю, птиците чу ли? Отвънка е пролет! Здравей!"- Никола Вапцаров Това е моят любим цитат- толкова малко думи, а отварят всичките ми сетива!
Пух (2018/03/18 / 09:14)
"Когато промениш начина, по който гледаш на нещата, нещата, които гледаш, се променят." Това е моят любим цитат , а авторът му е Уейн Дайър.
B
Bobonita (2018/03/17 / 16:31)
Тъй като съм почитателка на чая, моят любим цитат е свързан именно с него: "Не е достатъчно просто да притежаваш чайна и да предлагаш чаени продукти. Трябва да разбираш самия чай. Той е жив. /.../Чаят беше културна връзка между хората, прокарваща мост между планини, езици и конфликти." Цитатът е от книгата "Древният път на чая" на смелия пътешественик и изследовател Джеф Фучс
C
cookie88 (2018/03/16 / 08:59)
"Знам, че тези книги (любовни романи) са малко глуповати, но малко романтика никога не е излишна." Вайълет, 80г. от книгата "Къде си, Ромео?" на Александра Потър "Животът е ситком: Поредица от сцени, които се развиват сред едни и същи декори, с почти същите действащи лица и чийто следващ епизод очакваш с нетърпение, белязано от известно затъпяване." Фредерик Бегбеде - "Любовта трае три години" "Книгите са най-тихите и най-постоянните приятели. Те са най-достъпните и мъдри съветници, както и най-търпеливите учители." Чарлз Елиът
D
Donka.N (2018/03/14 / 08:07)
Те се караха постоянно. Всъщност почти никога не се разбираха. Но имаше едно нещо, което ги свързваше - умираха един за друг. - "Тетрадката", Никълъс Спаркс
E
ElenaTopurkova (2018/03/14 / 07:34)
"Самите думи ухаеха на лято. Виното беше лято, хванато и запушено с тапа." "Вино от глухарчета" Рей Бредбъри :)
B
batmarcho (2018/03/13 / 16:12)
"Не те обвинявам, че си ме изкушавала. Друг е виновен - Господ, който те е създал толкова красива, или дяволът, който ме накара да те погледна." Майн Рид от "Конникът без глава"

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.