Следва

Ето защо Селена изостави Бийбър?

R.I.P Стивън Хокинг

Цели се в звездите...

Celebrities преди 6 години

Тази сутрин медийното пространство бе разкъсано от тъжната новина за кончината на Стивън Хокинг.

Световноизвестният британски физик и теоретик е починал на 77-годишна възраст.


"Ние сме дълбоко натъжени, че нашият любим баща си отиде днес. Той беше велик учен и изключителeн човек, чиято работа и наследство ще живеят в продължение на много години", гласи изявлението на децата на Хокинг - Люси, Тим и Робърт.

Стивън Хокинг наистина е най-великият учен на нашето време. Неговият принос в развитието и популяризирането на науката е безценен. Той развива теорията за черните дупки и теорията за произхода на Вселената в резултат на Големия взрив. През 1975 година той описва феномена, в който се изпаряват черните дупки, а този процес се нарича "Хокинг лъчение". Теоретичният физик е и основател на квантовата космология.

През 1963 година, когато Стивън е едва на 22 години, лекари го диагностицират с тежката болест амиотрофична латерална склероза, което води и го пълното му обездвижване. Докторите дават на Хокинг максимум още две до три години живот, но ето, че техните прогнози остават неоправдани.

Свързан с високотехнологичната си инвалидна количка Стивън Хокинг продължава научната си дейност.

Физикът и теоретик е женен два пъти и има три деца, а през 2014 година животът му бе разказан във филма "Теорията на всичко", който разби всички боксофиси, а в образа на Стивън Хокинг влезе големият Еди Редмейн.


 

More Celebrities