Следва

Съвършени къдри през всички сезони

6 домашни пилинг процедури за перфектна кожа

Даваме свежест, мекота и живот на кожата с помощта на натурални домашни продукти...

Beauty News преди 6 години

Сега, когато зимните дрехи започват да се падат, а новите тенденции и топлото време ни канят да се освободим малко повече, всички искаме перфектна кожа. Освен тялото, и кожата на лицето също изисква допълнителни грижи.

Ексфолиацията е необходима за нежна и красива кожа, премахвайки мъртвите клетки на лицето. Най-доброто е, че не е нужно да ходим в салони за красота, защото същите процедури са достъпни и в домашни условия.

ДА, do it yourself at home! Ето как>>>

ТЯЛО

1. Сол и бадемово масло
Солта има способност за детоксикаця и релаксация на мускулите. Единствено трябва да се внимава с използването й при отворени рани. В никакъв случай не се доверявайте на този пилинг, ако преди това кожата ви е епилирана или пък третирана. Добавката в лицето на бадемовото масло е повече от подходяща, защото то е "приятел" на всички типове кожа, лесно се абсорбира, давайки влажност и мекота.

Подготовка
В 2 чаши сол добавяме 1 чаша бадемово масло и 15 капки етерично масло. Сместа се нанася върху тялото, масажирайки от долната част нагоре.
 

2. Кафе и етерични масла

Кафето освен, че служи като пилинг за отстраняване на мъртвата кожа, същевременно помага и в борба с целулит. Най-скъпите антицелулитни кремове всъщност съдържат кофеин.

Подготовка
Смесва се 1 чаша кафе (по възможност крупно смляно), 1 супена лъжица готварска сол, 1/3 чаша бадемово масло и 1 чаена лъжичка канела. При объркването добавяме 8 капки масло от грейпфрут, 8 капки ментово масло и ¼ сок от портокал. Сместа трябва да изглежда като гъста каша. Масажираме леко с полученото. За зоните с целулит, поставяме повече смес, обвивайки в пластмасово фолио, което оставяме да действа поне 15 минути.
 

ЛИЦЕ

3. Смокини и маслиново масло
Благодарение на антиоксидантите и витамините, които съдържат смокините, както и способността им да овлажняват кожата, те са изключително полезни за подобряване на външния вид на кожата. Maлките семена в тях, осигуряват и ефективно ексфолиране. От друга страна, маслиновото масло ускорява възстановяването на клетките и дори помага за грижата за кожата, засегната от слънчевите лъчи.

Подготовка
За ексфолиране на лицето са нужни 4 пасирани смокини и 1 супена лъжица маслиново масло. Внимателно, масажирайки, оставяме сместа да действа върху лицето в продължение на 10 минути. 

4. Ягоди и кафява захар
За мазна кожа, ягодите са идеален естествен подбор. В допълнение към борбата с акнето, те съдържат AHA плодови киселини, които помагат в премахването на мъртвите клетки на кожата. Също така, ягодите съдържат антиоксиданти, които се борят със стареенето и възстановяват увредените места.

Подготовка
Пасираме четири ягоди, добавяйки 2 супени лъжици кафява захар. Масажираме лицето със сместа с кръгови движения.
 

УСТНИ

5. Мед и маслиново масло
Устни са много по-нежни от останалата кожа, така че те изискват допълнително внимание и грижи. Медът прави кожата мека и нежна, допринасяйки за омекотяването и отпадането на мъртвите клетки.

Подготовка
Смесете 1 чаена лъжичка маслиново масло с 1 чаена лъжичка мед, 2 супени лъжици захар и малко лимон. Разбъркваме докато сместа стане като паста, а след това с върховете на пръстите масажираме по устните.
 

6. Натриев хидрогенкарбонат и мед
Натриев хидрогенкарбонат (сода бикарбонат) е отличен продукт, който дълги години се е използвал за избелване на зъбите и за ексфолиация. За по-нежна ексфолиация на устните, содата смесена с мед е перфектна комбинация.

Подготовка
Смесваме 1 чаена лъжичка сода бикарбонат и 1 чаена лъжичка мед. Със сместа поставена върху четка за зъби, масажираме с кръгови движения 2 минути. Содата не овлажнява устните, така че в края на ексфолиацията нанасяме маслиново масло или вазелин.

More Beauty News