Следва

We love: Спящата Сторми на Кайли

Искаме красива сватба: Ето как!

Happily ever after...

Love преди 6 години

Независимо дали си признаваме или не, всяка от нас мечтае за Големия ден. Онзи с бялата рокля, многото гости, безбройните цветя, принца на бял кон, олтара, сълзите на щастие и... дългата, приятно трескава подготовка. Всички сме си играли като малки на "сватба“. Сещате се, редувахме се с най-добрата приятелка коя ще е булката и коя младоженецът.

Още тогава имахме определени изисквания към специалния ден и подробен списък със стъпките и дейталите. Някои от тях важат и до днес. Макар тенденциите да се сменят, желанията и нашата лична проекция на мечтата надделяват над тях. Дотук добре, обаче сме длъжни поне отчасти да обръщаме внимание на случващото се в света на сватбите, за да не се налага да проливаме сълзи над албума години по-късно, защото роклята и прическата не са били удачният избор. Неслучайно за подобно събитие подготовката е поне шест месеца, за да може всички въпроси и спънки по пътя да бъдат разчистени, а финалният резултат - фонеманален.

Точно за да не стават грешки, на помощ идваме ние, с подкрепление от COCO Dry Bar and COCO Nail House, за да ви предоставим перфектния наръчник за съвършената сватба.

Стъпка първа - Роклята!

Тя е първото нещо, за което се сещаме щом чуем сватба. Дългата бяла рокля и воалът, който ни следва на три метра зад нас. Някои мечтаем за масивни модели, виждащи се отдалеч, други за по-семпли и изчистени, но пък изключително елегантни и деликатни. Подборът на Перфектната обаче не зависи само от предпочитанията ни, но и от структурата на тялото, височината, тена на кожата, а и от удобството, често пренебрегван фактор по време на пробите. Ние препоръчваме по-усърдното търсене и отделяне на повече време при избора. Набележете си няколко рокли и си дайте време да ги премислите, докато подготвяте прическата и грима. С вече почти готова визия ще вземете по-лесно правилното решение.

P.S
. Колкото и да ни се иска да сме със сватбената рокля на мама, роднинската връзка не гарантира същия резултат. Вземете предвид, че от нейния важен ден е минало доста време и навярно УАУ ефектът няма да е същият с дата Пролет 2018!

Elie Saab

Стъпка втора - Прическата!

Ако сте решили, че трудният избор всъщност е роклята, лъжете се... Прическата е нещото, с което можете да експериментирате, но в граници, разбира се. Всички имаме по няколко подготвени визии или пък редовно преглеждаме тенденциите по света из безбрежните социални мрежи. Следим и някой друг сватбен сайт, откъдето редовно черпим идеи. Тук има и едно голямо НО – дори и да мечтаем за масивни букли, примерно, трябва да вземем и предвид роклята, върху която те ще падат. Ние бихме заложили твърдо на актуалните трендове при прическите за 2018-та, а именно естествения облик. През настоящата година на почит няма да са строгите кокове или свръхзавързани структурирани обеми, а небрежно прибраната коса на тила, естествените меки вълни, романтичната плитка и аксесоарите. Изключително популярни са и короните от цветя, които измесват воалите.

Снимка: COCO Dry Bar

Снимка: COCO Dry Bar

Препоръчваме задължителна предварителна консултация с доверения ви коафьор. Той най-добре ще прецени кой е перфектният избор за вас, предвид формата на лицето, излъчването, планирания тоалет. Сигурни сме, че никоя не иска да изпъква с изтощени краища на косата в Големия ден, затова интензивната и продължителна грижа за възстановяване ще е необходима предварително. Ако боядисвате косата си – направете го седмица преди събитието. За този период цветът няма да се измие и ще избегнете евентуални инциденти. Все пак всичко се случва и е добре да се предвиди време за реакция.

Снимка: COCO Dry Bar

Снимка: COCO Dry Bar

Стъпка трета - Гримът!

Гримът е нещо изключително относително и се определя според цялостно изградената визия до момента, тена на кожата и формата на лицето. Пякога искаме силно изразени скули, което просто няма как да се случи на заоблено лице, а пък тъмнокафявото червило невинаги е добра алтернатива за изключително бяла кожа. Разбира се, има и щастливи изключения, на които им отива всичко, но тук идват и факторите рокля и прическа. Колкото по-семпли са роклята и прическата, толкова по-наситен може да е гримът. За един ниско прибран кок, силният грим ще е перфектно допълнение, но на небрежно разрошени вълни спокойно можете да изберете по-семпли тонове и дори по-малко грим. Съветваме ви да имате поне две пробни сесии, за да изчистите всички въпросителни и да сте доволни от резултата години след важната дата. Редно е да не пропускаме обаче, че перфектният грим седи още по-добре на свежа, поддържана и чиста кожа. Няколко посещения при козметик биха направили това възможно.

(happy COCO girl) 

Стъпка четвърта - маникюр и педикюр!

Ще се повторим, потретим и т.н., но все още твърдим, че ръцете са визитката на една жена и сме длъжни да са в перфектно състояние постоянно, камо ли ако върху тях ще бъде поставен пръстен за вечна неразделна любов. Като стане въпрос за сватба, първата мисъл винаги е френски маникюр. Той е страхотен, но не сте длъжни да се уповавате на него вовеки. Спокойно и свободно можете да експериментирате с ноктите. Тук нямаме предвид ярко жълто или наситено оранжево, не защото имаме нещо против цветовете, но сякаш са една идея по-натрапчиви от търсения ефект. За сметка на това бледо розово, прасковено, някакъв nude нюанс или дори деликатно синьо или лилаво биха били повече от удачен завършек на цялостната осанка. Не изключвайте напълно и червеното като опция, то винаги е интригуващ цвят, а и съчетан с грима, може да се получи перфектната симбиоза. Педикюрът е в кореспонденция с маникюра и е желателно да е в същият цвят. Ако сте се спрели на затворени обувки, това може и да улесни нещата, но за душевен мир и да се чувствате съвършени, препоръчваме да не го подминавате.

Стъпка пета - Чантата!

Ясно е, че ще бъде с малък размер и ще е по-скоро акцент, отколкото необходимост, но не може без нея. Цветът, моделът, материята и изработката ще зависят изцяло от роклята и обувките, но нашият съвет е да се спрете на нещо, което има дръжка за китката за удобство. Не забравяйте и букета, който е задължителен елемент на всяка булка. Съчетайте двете неща, така че да не ви създават трудности. Все пак това е вашият Специален ден и всичко трябва да бъде лежерно и спокойно и без странични фактори, които да оказват напрежение.

Дотук с the basics. Сега личния ни опит. Миналата година се подготвихме за моминското парти на първата ни “избраница“ в салоните на COCO. Резултатът беше one of a kind, а партито оставяме без коментар. Разбира се, знаем, че там няма чанти, рокли или букети, но за сметка на това разполагат със завиден брой невероятни специалисти. Всеки един от екипа на COCO Dry Bar and COCO Nail House има нужните качества, с които да ни накара да се чувстваме добре в кожата си и да ни даде перфектния съвет, от който имаме нужда по всяко време. Те са безпрецедентен фаворит, не само за много специални поводи, но и за съботно-неделните ни и напълно ежедневни глезотии.

За останалите милион организационни неща като мястото, цветята и позициониране на гостите, така че да не се избие родата, препоръчваме /някои от нас и от опит говорят/ да се консултирате със сватбен агент, който да поеме всички досадни малки детайли. Все пак не искаме нова бръчка от нерви месеци преди големия ден.


Снимка: COCO Dry Bar

More Love