„Тимур и неговите командоси“

„Тимур и неговите командоси“

На 16 март излиза от печат сборникът с разкази и фейлетони „Тимур и неговите командоси” от Вилислав Георгиев. Художник на корицата: Христо Комарницки...

„Тимур и неговите командоси“ представя избрани произведения от публикациите на Вилислав Георгиев във вестник „Сега”. Заради рядко талантливата игра с различни стереотипи – национални, политически и социокултурни, работите му бързо придобиват широка популярност, а някои от фейлетоните му стават viral – копират се и се разпространяват в множество кръгове и клубове. По думите на Иво Балев, съставител на сборника, текстовете на Тимур жонглират блестящо с вкоренени модели на поведение, предразсъдъци и пороци, осветявайки значението им за различни обществени групи. С изобретателен хумор и сатирична острота авторът разказва истории, които могат да ни разсмеят, но и да ни шокират, призовавайки ни към размисъл.

Вилислав Георгиев (1960–2016) е добре познат в българското онлайн пространство като автор на разкази, фейлетони и статии, по-голямата част от които са публикувани в различни медии под псевдонима „Тимур и неговите командоси”.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.