Следва

Aura Botanica “Тайната градина” на Kerastase

Плодовете, които заслужават "Оскар" за разкрасяване

Копнеем по невероятна и кадифено мека кожа?

Face преди 6 години

Подхранването по естествен начин, например с плодове, дава възможност за здрава кожа с младежки блясък. Плодовете са неоспоримо могъщи оръжия за поддържане на здравето, но заради богатството от полезни вещества, които съдържат, те също са лоялни съюзници в борбата срещу годините и несъвършенствата на кожата. Това са плодовете, заслужили Оскар в категорията „Красота":

ГРОЗДЕ
Гроздето изобилства от витамини, минерали и полифеноли, които неутрализират негативния ефект на свободните радикали. Полифенолите от гроздето съхраняват структурите на колагена, необходими за младежка кожа. Също така, зърната грозде съдържат и винена киселина, една от най-a-хидроксилните киселини известна и като плодова киселина, стимулираща самостоятелното възстановяване на епидермиса, отстранявайки мъртвите клетки. В този контекст гроздовата винена киселина омекотява и изглажда кожата, придавайки й привлекателен и здравословен блясък. Гроздето се използва за измиване и освежаване на кожата.

Измиване на кожата: С вилица намачкваме няколко зърна грозде. В изцедения сок потапяме памук, леко навлажнявайки лицето и шията с него. Процедурата се повтаря още веднъж за пълно почистване на лицето. След това измиваме с хладка вода.

Освежаване на тона на кожата: Пасираме няколко зърна грозде, за да получим гъста каша. Поставяме чиста марлята в кашата. Добре накиснатата марля слагаме върху сухо и чисто лице за 10-15 минути. Отново измиваме лицето с хладка вода.

ЯГОДИ
Ягодовият сок съдържа танин, но също така и вещество, което влияе на силата на капилярите. Вкусният сок от ягоди тонизира епидермиса, така че кожата става мека, гладка и жизнена.

Маска за раздразнена кожа: Смесваме една чаша пасирани ягоди, една чаша мляко и две супени лъжици преварен ориз. Маската се нанася върху раздразнената кожа, оставяйки я да подейства около 10 минути. Лицето се измива с хладка вода.

Маска за дехидратирана кожа: Към кашата от десетина пасирани ягоди добавяме една супена лъжица сметана и един жълтък. Оставяме маската върху да действа 20 минути. Премахваме с козметична гъба и хладка вода.

ЯБЪЛКИ
Ябълките омекотяват кожата, детоксицират и имат тонизиращ ефект. Плодът е богат на олигоелементи, протеини, витамин С и витамини от група В. Настърганата ябълка се използва за съживяване и хидратиране на кожата, докато тънки ябълкови колелца могат да бъдат поставени под очите за премахване на неприятните тъмни кръгове.

Пилинг за нежно ексфолиране: Настъргваме половин ябълка, нанасяме върху лицето и с кръгови движения леко разтриваме по кожата. Това третиране позволява дълбоко почистване на порите, премахвайки мъртвите клетки.

Маска за затягане на кожата на шията: В блендер смесваме една ябълка с 2 супени лъжици мед. Сместа получава вид на пюре, след което се охлажда в хладилник. Нанасяме я върху шията и изчакваме 15 минути, след което измиваме с хладка вода.

КРУШИ
Крушите изобилстват от танин - вещество, което тонизира и стяга кожата. Също така предотвратява натрупването на себум и се препоръчва против отпусната, уморена или мазна кожа.

Маска за затягане на кожата: Пасираме една зряла круша, добавяйки десет капки лимонов сок. Нанасяме маската върху сухо и чисто лице и оставяме за около 10 минути. Премахваме с хладка вода.

Тоник от круша за разширени пори: Варим две големи обелени круши в половин литър вода, от което получаваме компот. Тоникът се използва за освежаване на лицето и за затваряне на порите след цялостно почистване.

ЛИМОНИ
Лимоните съдържат витамини, флавоноиди, цитрусова киселина и ензими. Лимоновият сок има силата да стяга и избелва, дълбоко прочиства и подхранва кожата. Етеричните масла, получени от лимон, са много стимулиращи.

Пара с лимон за дълбоко почистване на кожата: В дълбока купа с вряла вода изцеждаме сока на три лимона. Наведени с лице върху купата, покриваме главата с кърпа. Нараваме лицето за около 10 минути за цялосно отваряне на порите. Тази процедура ще предотврати натрупването на себум и ще подготви мазната кожа за почистване или подхранване с подходяща маска.

Пилинг с лимон: Смесваме лимонов сок с няколко супени лъжици захар, получавайки гъста смес. С направения пилинг внимателно масажираме кожата на тялото и лицето.

More Face