Следва

На война: Rihanna vs. Snapchat

Деян Донков с награда за ярко постижение в театралното изкуство!

Със сълзи на очи актьорът прие отличието на сцената на Театър Азарян, рецитирайки адаптиран откъс от „Вишнева градина" в чест на своя учител

Celebrities преди 6 години

Актьорът Деян Донков е първият носител на наградата, учредена от Фондация „Проф. Крикор Азарян", която ще се присъжда всяка година за ярко постижение в театралното изкуство. Отличието беше връчено на сцената на Театър Азарян в НДК по време на емоционална вечер, посветена на 84 години от рождението на голeмия български режисьор.
Деян Донков е сред приятелите и съмишлениците на проф. Азарян, а режисьорският му дебют „В очакване на Годо" в Театър Азарян е израз на дълбоката му признателност, обич и уважение към него.

Развълнуваният до сълзи актьор цитира адаптиран откъс от „Вишнева градина"- последният спектакъл, по който работят заедно с Крикор Азарян в последните му земни дни. „За мен това е голяма чест и огромна отговорност, която поемам, носейки този приз", сподели актьорът.
Преди това публиката аплодира бурно моноспектакъла на Театър 199 „Приятно ми е, Ива" на актрисата Ива Тодорова, също възпитаничка на проф. Азарян, в който тя вплита и някои от безценните уроци и житейски мъдрости, завещани й от режисьора.

Във фоайето на Театър Азарян се откри и експозиция от фестивални плакати, в която специален акцент са плакати от спектакли на Крикор Азарян през годините. Изложбата беше открита от проф. Божидар Йонов, един от дългогодишните организатори на Международното триенале на сценичния плакат, час,т от което е и екзпозицията в театъра. Проф. Йонов сподели лични спомени от общуването си с проф. Азарян: „С него изключително спокойно и леко се работеше, защото той имаше доверие на всички специалисти - както на графичния дизайнер, така и на сценагорафа и на художника по костюмите. Коко беше едно явление в Театър София и много се радвам, че сега тук имаме театър, който носи неговото име", каза Божидар Йонов.

На свой ред Борислав Велков, председател на Съвета на директорите на НДК отбеляза: „Не съм имал привилегията да познавам проф. Азарян, но събитието, което днес се случва, ни дава повод да се замислим за цялото послание, което той отправя към нас. Виждате фоайето горе и всички тези обувки. Замислих се за пътя, по който сме тръгнали и достатъчно здрави ли са нашите обувки, за да го извървим. Щастлив съм, че едновременно с честването на проф. Азарян имаме и тази изложба. Преди да влезем в театъра, сценичният плакат е първото послание, първото внушение за изживяването, което ни предстои. Този театър има прекрасна атмосфера! Бих искал да благодаря и на предишните ръководства на НДК, които са имали смелостта и идеята да го развият. Нашите амбиции също са сериозни. Продължаваме в същия дух – тук да има качествен театър и много ни се иска да общуваме не само с актьорите, но да общуваме и помежду си. Затова посещавайте този театър!", призова Велков.

Спектакълът на Деян Донков „В очакване на Годо" е част от афиша на Театър Азарян. Следващата дата, на която се играе представлението е 31 март. Преди броени дни спектакълът гостува и на популярния московски театър на Армен Джигарханян, където пожъна огромен успех.

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.