Следва

Стартиртаме с джинси

Havaianas. Световният летен хит

Разпознаваш ги винаги, защото често ги виждаш на не една и две холивудски звезди и първото нещо, което искаш за...

All fashion преди 14 години

Разпознаваш ги винаги, защото често ги виждаш на не една и две холивудски звезди, и първото нещо, което искаш за плажа, са един чифт от тези! Havaianas!

Историята на бразилските джапанки обаче далеч не тръгва от идеята да бъдат хита на световния пазар, а очертава доста по-скромни намерения.

През 1962-ра година компанията Аlpargatas започва производство на сандали по дизайн на японските традиционни обувки. Вместо да използва слама обаче дизайнерите от Аlpargatas залагат на гумата, заради по-голямата здравина и удобство.

През следващите няколко години Havaianas се продава в малки магазини в Бразилия на много ниски цена, като специалното им предназначение е за хората с по-малки доходи. Поради тази причина марката е наричана от бразилците “chinelos de pobre”, или сандалите за бедняци.

Въпреки това обаче Havaianas стават много популярни и от тях в страната се купуват хиляди на ден. Появяват се и много марки, имитиращо оригиналния продукт, при което през 1970-та компанията е принудена да сложи логото Havaianas: As Legítimas, т.е истинските.



През 90-те години джапанките с този надпис стават любими и на туристите заради здравината и класическите си модели и, без значение от банковата сметка, се носят от малки и големи, дошли в Бразилия.

През 94-та компанията пуска нова линия едноцветни сандали и две години по-късно Havaianas наистина се превръщат в национална бразилска марка, която се продава из повечето големи страни. През 2000 година гумените джапанките с малкия бразилски флаг отстрани стават хит и сред холивудските звезди и модели.



Днес Havaianas има над 20 линии и модела за мъже, жени, деца, дори и за бебета, и всяка година се продават по 160 милиона от тези.

Havaianas можеш да намериш в Ben Sherman, сега на доста добри цени.
 

More All fashion