Следва

Чeрешката на тортата или как да си направиш шоколад

Weekend to-do list – Бадминтон на поляната

Бадминтонът, или по-популярният у нас като федербал, завладя свободните дни на отпускаря, а шумът от ударите с...

All About Life преди 14 години

От плажните ни разходки по родното Черноморие успяхме да уловим тенденциите не само в модата (сламена чанта, черен бански и рогозки, вместо хавлии), но и по отношение на забавленията на плажуващите.

Тъй като отдавна спряхме да чуваме звука на подрънкващите по дървената табла зарчета на съседите по чадър или  „цакам”, „купа”, „спатия” и.н от мъжете в компанията, се зачудихме каква е новата радост на туриста.

Равносметката от наблюденията показа: Някои предпочитат джет-а за повечко адреналин, сърфът пък безспорно е много секси и се кара доста, но ти трябват сериозни уроци, плажният волейбол напоследък също е доста популярен, а дюшеците и надуваемите топки за приключения във водата си остават неразделна част от ваканцията на море.

За сутрешна йога и каланетика на пясъка все още никой не е чувал, защото свидетели толкова рано по плажа няма, но пък един отдавна позабравен и свързан с детството спорт набира все повече скорост от Борисовата градина право към морските курорти.



Бадминтонът, или по-популярният у нас като федербал, завладя свободните дни на отпускаря, а шумът от ударите с хилките по перцето ни връща на детските площадки преди години.



Играта обаче идва още от Древен Египет и съвсем не е просто детско забавление. Освен че днес е професионален спорт, бадминтонът преди столетия е бил основно забавление сред английската благородническа класа и подобно на тениса и голфа влиза в групата на интелигентните спортове. Бадминтонът е ефикасно средство за разпускане от стреса, а от опит знаем, че лекува и дребни болежки в гърба.

За целта ти е нужна равна поляна или празна асфалтирана улица, колкото по-голямо е пространството, толкова по-добре - хубавото на тази игра е, че не си ограничен откъм място, само избери ден, в който да не духа вятър. Може и без мрежа, но задължително ти трябват комплект хилки, или два, зависи колко човека сте в игра, и перце.



Най-добрите са на Wilson с перце от птичи пера, но комплектът излиза повече от 100 лева. Можеш обаче да намериш и доста добри варианти за 20 – 30 лева комплект. Търси в спортните магазини, детските вериги и Метро.
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 19 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.