Следва

Тайните на красивия и стегнат бюст

L’Oreal придобива канадския лидер в добавената реалност ModiFace

Така козметичната компания ще разшири услугите си в областта на технологиите за красота и ще даде възможност на клиентите си да тестват различни гримове онлайн

Face преди 6 години

L’Oreal обяви придобиването на 100% от канадската компания ModiFace, световен лидер в областта на добавената реалност при разкрасяването. Сделката е в съответствие със стратегията на L’Oreal за засилване на дигиталното присъствие на всички 34 международни марки в портфолиото си и предоставяне на най-иновативните технологии при разкрасяването. С това придобиване L’Oreal ще даде възможност на клиентите си да тестват гримове и червила онлайн в специални приложения, разработка на МodiFace.

Създадена от Парам Аараби преди единайсет години в Торонто, ModiFace разработва виртуални 3D услуги за гримиране и диагностика на кожата, използвайки собствено ноу-хау, което взема предвид чертите на лицето и цвета на кожата. Тези услуги се използват от почти всички водещи марки за красота. ModiFace разполага с екип от близо 70 инженери, изследователи и учени, които са автори на повече от 200 научни публикации и са регистрирали над 30 патента. Софтуерът на ModiFace позволява на потребителите да виждат как се променя лицето им в реално време, докато експериментират с комбинации от гримове. Приложението превръща камерата на смартфона в огледало, за да могат потребителите да видят как ще изглежда даден козметичен продукт върху собствената им кожа.

Любомира Роше, главен дигитален директор на L’Oreal, заяви: „Развълнувани сме да посрещнем ModiFace в семейството на L’Oreal, за да се превърне в ядрото на нашата дигитална научноизследователска и развойна дейност. Със своя екип от световна класа, технологии и устойчиви резултати при технологичните иновации в областта на красотата, ModiFace ще ни подкрепи в мисията да помогнем на нашите клиенти да открият, опитат и изберат точните продукти и марки за себе си. Заедно с ModiFace искаме да създадем нова страница в областта на красотата и да предоставим на нашите клиенти иновативни услуги и преживявания.”

Парам Аараби, основател и главен изпълнителен директор на ModiFace, коментира: „Придобиването на ModiFace от L’Oreal разкрива невероятни възможности за иновации при добавената реалност (AR) и изкуствения интелект (AI) в сферата на красотата, резултатите от които ще зададат посоката на развитие на козметичната индустрия за десетилетия наред. Целият екип и аз сме изключително развълнувани да се присъединим към семейството на L’Oreal и очакваме с нетърпение бъдещето, което ще създадем заедно.”

ModiFace ще бъде част от Фабриката за цифрови услуги на L’Oreal – специализирана мрежа за проектиране и разработване на нови цифрови услуги за марките на групата. ModiFace ще работи в тясно сътрудничество с изследователския екип на L’Oreal и ще черпи вдъхновение от ненадминатия вековен опит на L’Oreal в областта на красотата. ModiFace ще продължи да бъде базирана в Торонто близо до университета, с който има много научноизследователски партньорства.

More Face