Следва

Модният месец в 23 ЖЕСТОКИ backstage кадъра

Да или Не: 425 британски лири за найлон?

Скроен като чанта...
 

All fashion преди 6 години

Френската модна къща Celine, между другото силно любима, пусна за продажба преди няколко дни в Париж част от новата си колекция, част от която, между другото силно готина, е пластмасова прозрачна чанта, която струва изумителните £ 425.

Да, правилно четете - грамадни пари за парче найлон.

Принципно чантата е изработена от винил с апликирано лого на лейбъла + 4 слоугана Warning /за да избегнете опасността от задушаване, дръжте чантата далеч от бебета и деца/ на различни езици, които нямат никакво особено значение за модата и Мankind-a at all.

Единствената философия, коментирана по казуса от Модната къща, се базира на екологичния проблем, с който планетата Земя се бори да се справи. С две думи, найлоновата торбичка нанася много щета на природата с бавното си разграждане, затова и струва толкова много.

След премиерата на продажбите в Париж, цената на чантата ескалира до невероятните 590 долара по останалите пазари. Социално- медийният свят изплю гнева си в Instagram за гореспоменатите цена плюс чанта.

Анкета

Ще направите ли място в гардероба за 425 фунта?

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.