Следва

April in Paris е новият проект на Мира Кацарова

URBANITES

URBANITES е колаборативен арт проект, стартирал в края на миналата година, който свързва различни артисти и музиканти обединени от темата за младежка градска култура...

Events преди 6 години

Зад проекта стоят трима студенти - Ивана Вълчева (Guildhall School of Music and Drama в Лондон), Ася Попова (Nuova Accademia di Belle Arti в Милано) и Тони Хаджииванов (Bangor University в Уелс). С интерес към колаборативно изкуство, след разговор за автентичната градска култура на София, те решават да обединят сили и стартират URBANITES. Организират
събития, представящи изкуството и музиката на младежи от града, и предоставят платформа и възможност за развитие на артистите.

След успешно първо събитие през декември, те представят второто си събитие на 31ви март в Generator - вечер изпълнена с визуално изкуство и музика, с обща тема urban youth culture. Проектът има за цел да свързва младежи с интерес към изкуство и да поддържа артистичния дух на София жив.

Второто събитие на URBANITES е в партньорство с лейбъла Sofia Beats и е част от инициативата “Генератор Кани”, която е месечна покана и подкрепа към любими артисти, музиканти, актьори и формати, да реализират проект в пространството на Генератор.

На събитието Djobry от Sofia Beats ще предостави DJ сет, а момчетата от групата Low End Теории (Божидар Василев aka Trombobby, Волен Милчев и Евден Димитров) създават fusion от експериментален хип хоп, трап, трип хоп и хаус. Те са познати от групи като DAYO, Southwick и
редица други успешни музикални проекти.

В началото на годината Trombobby представи своя дебютен албум Run от лейбъла Sofia Beats.

Изложбата е резултат от open call за изкуство организиран онлайн - избрани произведения на млади софийски автори, съвременни вълнения изразени в колажи, дигитални рисунки, илюстрация, фотография и керамика.

Някои от избраните творби може да видите в инстаграм тук.

URBANITES започва от 19:30 на 31 март в
“Generator” (бул. Черни Връх 47)
Вход: 8лв.

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.