URBANITES

URBANITES

URBANITES е колаборативен арт проект, стартирал в края на миналата година, който свързва различни артисти и музиканти обединени от темата за младежка градска култура...

Зад проекта стоят трима студенти - Ивана Вълчева (Guildhall School of Music and Drama в Лондон), Ася Попова (Nuova Accademia di Belle Arti в Милано) и Тони Хаджииванов (Bangor University в Уелс). С интерес към колаборативно изкуство, след разговор за автентичната градска култура на София, те решават да обединят сили и стартират URBANITES. Организират
събития, представящи изкуството и музиката на младежи от града, и предоставят платформа и възможност за развитие на артистите.

След успешно първо събитие през декември, те представят второто си събитие на 31ви март в Generator - вечер изпълнена с визуално изкуство и музика, с обща тема urban youth culture. Проектът има за цел да свързва младежи с интерес към изкуство и да поддържа артистичния дух на София жив.

Второто събитие на URBANITES е в партньорство с лейбъла Sofia Beats и е част от инициативата “Генератор Кани”, която е месечна покана и подкрепа към любими артисти, музиканти, актьори и формати, да реализират проект в пространството на Генератор.

На събитието Djobry от Sofia Beats ще предостави DJ сет, а момчетата от групата Low End Теории (Божидар Василев aka Trombobby, Волен Милчев и Евден Димитров) създават fusion от експериментален хип хоп, трап, трип хоп и хаус.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.