Следва

Поразглезената Блу Айви отново скандализира света

Другарят Stalin Says: Няма незаменими хора!

„Дорогой товарищ, Сталин"...

Celebrities преди 6 години

Фактът, че сме Модна Редакция, не ни пречи да се интересуваме от политическия елит и случващото се в тези среди. Без да проявяваме каквито и да било пристрастия, отбелязваме набързо поредната категорична победа в архива на всеобщия любимец Путин и насочваме вниманието си към единствения руски лидер, управлявал по-дълго от Владимир, а именно другарят Йосиф Сталин. Резултатът (засега) е 30:25 в полза на Сталин, имайки предвид четвъртия мандат на Путин, за който току-що бе преизбран и ще приключи през 2024г.

Не се учудвайте от нетипичния ни избор за тазседмичната доза вдъхновение под формата на цитати - съвсем наясно сме, че казаното от Сталин е буквално убийствено... Решаваме да се захванем с изреждането на най-запомнящите се фрази на лидера, напълно равнодушен към човешкия живот, в чест на 65-тата годишнина от смъртта му.

Събитието се отбелязва "типично" в Русия на 5 март, като някои от най-верните му "фенове" целуват лика му, ронят горчиви сълзи и развяват знамена в чест на Човека от стомана на емблематичния Червен площад.

Все пак живеем в България - биографията на Сталин не е чужда никому. Да не говорим, че в една голяма част от българските домакинства, причудливи предмети с лика му, цели бюстове или пък червени знаменца със сърп и чук, все още биват поставяни на видни места с незнайно каква цел. (?!)

Има и факти от живота му, които не са всеобщо известни по една или друга причина. Например, Сталин е бил виден киноман и притежател на собствен домашен киносалон във всяка една от къщите си (да отбележим, че това е много преди Ким Кардашиян да се похвали със собствения си такъв).

Йосиф Сталин в действителност е бил сравнително привлекателен младеж, съдейки по снимка от юношеските му години, което от своя страна обяснява множеството му "почитателки", противно на всеобщото мнение, че интересът към него е породен от завидния 168-сантиметровия ръст и нежната душа.


 Колажът само наполовина отговаря на действителността

Почитател на виното и класическата музика, Човекът от стомана също така пишел и поезия, въпреки че честно казано не можем да си представим що за деликатен израз е използвал. Последен факт, но не и по важност - руският диктатор е отговорен и за смъртта на най-малко 20 милиона души, но това май го забравяме избирателно...


Чърчил, Рузвелт и Сталин - видни хуманисти

Съветският диктатор Йосиф Сталин и цялата му "убийствена" философия за живота (извиняваме се за повторението, но по-подходящ епитет не можем да намерим) в 9 цитата, които поне веднъж сме чували от баба и дядо или поне от другарката по история:

"Смъртта на един човек е трагедия, смъртта на милиони е статистика."

"Има човек — има проблем, няма човек — няма проблем."

"Не е важно как са гласували, а кой брои гласовете."

"Радостта е най-отличителната страна на Съветския съюз."

"Проверката е висша форма на доверие."

"За възпитанието на децата е най-важно колко пари им се дават."

"Незаменими хора няма."

"Слънцето ще изгрее и на нашата улица!"

"Вярвам само в едно: в силата на човешката воля!"

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 16 часа

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.