Следва

Dare U: Минахме под дъгата

Тайните на красивия и стегнат бюст

Повечето жени не са доволни от собствения си бюст...

Body преди 6 години

Проблемите идват, когато визуалното възприемане на гърдите, не отговаря на онова, което самият индивид има като понятие за красота. Най-често на са харесани защото са малки или са големи, но без стегната форма. Имайки предвид темата, за която говорим днес, не е никак изненадващо, че пластичната хирургия за корекция на тази част на тялото е толкова развита.

Красотата на дамския бюст НЕ се крие в размера. Изпълнявайки критериите за красота и атрактивност, женските гърди трябва да бъдат стегнати, леко повдигнати и с красива форма.

Преди да се решим да легнем под скъпичкия хирургически нож, трябва да знаем, че все пак има възможност за подобряване на външния вид на бюста по естествен начин. Но...

ВРАГОВЕ НА КРАСИВИТЕ ГЪРДИ

1. Неподходящ сутиен;
Изборът на подходящ сутиен е ключов фактор за външния вид и здравето на гърдите. Чашките имат функция на опора, придавайки форма на гръдния кош. Ако сутиенът е с по-малък размер, той ще притисне гърдите, давайки ефект за малък бюст, а същевременно ще намали кръвообращението. Големият сутиен пък, няма да даде необходимата опора на гърдите, а точно това води до нежеланото увисване.

Съвет: При подбора на сутиен важен е точният размер, който дава съответната опора и прави формата по-красива, а закопчаването не трябва да стяга гърба.

2. Топла вода;
Много жени обичат душ с топла вода, но високата температура  влияе отрицателно на образуването на колаген в епидермалните клетки, което води до намаляване на еластичността. Ако еластичността на кожата е намалена, гърдите увисват, а при промяна на размера лесно се създадат стрии.

Съвет: Студената вода помага за кръвообращението. По време на душ, насочването на водата към гърдите с последователна промяна на температурата - топла, студена, топла студена, дава добър ефект за красота.

3. Драстична промяна в телесното тегло;
Строгите диети или увеличаването на теглото водят до разтягане на кожата по цялото тяло и гърдите. Драстичната промяна в телесното тегло създава стрес върху тялото, който води до намаляване на еластичността и появата на стрии.

Съвет: Решението е бавната загуба на теглото, придружена от тренировки. Само по този начин кожата на тялото ще бъде спасена.

4. UV-лъчи;
Не е тайна колко вредно е слънцето със своите ултравиолетови лъчи. Те намаляват еластичността на кожата и причиняват преждевременно стареене. Солариумите осигуряват красив тен, който може да покрие някои недостатъци в кожата, но от друга страна причинява сериозни увреждания, които настъпват в по-късна възраст.

Съвет: Важна е добрата грижа против слънцето с защитен фактор както на лицето, така и на деколтето и цялото тяло. Непрекомерното излагане на слънце и намаленото посещение на солариум са основните стъпки  в процеса на добре изглеждащо деколте. По-често използване на крем, богат на витамин Е.

МАСАЖ

1. Масаж с масло;
Гърдите се масажират внимателно с кръгови движения, започвайки отдолу нагоре. Препоръчва се 2-3 пъти седмично. Най-добро е бадемовото, гроздовото или маслото от авокадо, но също така и зехтин.

2. Масаж с кубчета лед;
Масажът с лед е много ефективен за укрепване на бюста. Масажира се с кръгови движения, но не повече от минута, защото кожата на гърдите е много чувствителна.

ДОМАШНА МАСКА

Веднъж седмично препоръчително е ползването на маска за гърдите. Важно е маската да не се нанася върху зърната. Много добра маска за укрепване е сместа от настъргана краставица и яйчен белтък. Оставя се да действа 15 минути и се измива със студена вода.

УПРАЖНЕНИЯ ЗА УКРЕПВАНЕ

Колкото по-силни са гръдните мускулите, толкова по-твърд е бюста. Има много упражнения за тази част на тялото, а някои са възможни и в домашни условия.

1. Лицеви опори;
Лицевите опори са чудесен начин за укрепване на гръдните мускули. Независимо дали правите обикновени или "женски", няма значение.

2. „Молене“
С изправено тяло, разширени лакти и залепени длани в молитвена позиция, притискайки ръцете си една към друга едновременно, се създава добър ефект за гръдните мускули. По време на упражнението се усеща контракция на мускулите над гръдния кош. Натиска се 15 секунди, а след това се прави кратка пауза. Повтаряйки няколко пъти упражнението всеки ден, ще даде добър резултат в процеса на оформяне на красив бюст.

More Body