Следва

Sylvie Vartan даде начало на турнето си с впечатляващ концерт в Париж

Тоталният героизъм на Метрополис се завръща през април

Все още не сме си поели дъх от първото за 2018-та издание на Метрополис – Heroes Total, а организаторите вече активно ни подготвят за втора доза изживявания...

Music преди 6 години

На 14 април, в зала София, намираща се в Борисова градина, ще станем свидетели на втората част от епичния сблъсък на героите сголеми сърца. От електронния небосвод на световната техно сцена, в епицентъра на вечерта ще бъдат Allan Fitzpatrick, Ilario|Alicante и Radio Slave.


 Ilario|Alicante

Първият герой е добре познат на българската електронна публика. От началото на кариерата му през 2009 до сега, Алан не спира да радва хилядите си фенове по света. Съоснователят на We are the brave смело оставя отпечатък на електронния небосвод. До момента е взимал участие в едни от най-добрите фестивали в света, като само през изминалата година бе част от Awakening Festival, BPM Festival, Tomorrowland. Британецът не спира да приема всякакви музикални предизвикателства, като най-ярък пример за това е ремиксът му на Can’t get you out of my head на Кайли Миноуг с хита на Ню Ордър – Blue Monday. Черпейки своето вдъхновение от заобикалящия го свят, Алан споделя, че дори фраза от сериал може да го накара да твори, което е причината за сингъла му – Pale Blue Dot. След солидното количество релийзи и ремикси на много различни по стил парчета, майсторски превърнати в клубни хитове, Алан Фицпатрик бива нареждан достойно сред значимите лица на новата техно музика. Това го прави един от любимците на редица престижни клубове и лейбъли по света. От неговата пост-пънк традиция, през мейнстрийма, до рейв културата, Алан е един от хората, които определят тенденциите на съвременната електронна сцена. Самият той споделя, че в момента прави най-добрата си музика, тъй като разнообразието от жанрове, развитието на техниката и софтуера, му позволяват да бъде във вихъра на творческата си кариера.


 Allan Fitzpatrick

Вторият герой в тази поредица е Иларио Аликанте. За своята 29 годишна възраст, италианецът вече има 14 годишна музикална история зад гърба си. Първото му парче “Vacaciones En Chile” жъне огромен успех и бива определяно за голямото начало на неговата кариера. Следват покани от редица клубове из цяла Европа и Америка, като непосредствено след това е и подписването на договор с Cocoon. Той е един от малцината млади диджеи, които още в началото на своята кариера, успешно затвърждават своята позиция на най-престижния фестивал за електронна музика в света – Timewarp. Нешлифованият диамант на Cocoon, както бива определян от самия Свен Вет, редовно може да бъде видян в лайн-ъпа на големите фестивали, като за изминалата година част от тях бяха Tomorrowland и Awakening Festival. Но неговите успехи не спират дотам – До момента сполучливо развива своите лейбъли Deep Moves и Virgo, като част от звездите издавали за тях са: Бордър Уан, Парис Мичъл, Леон, Раян Елиът.


 Ilario|Alicante

Самият той споделя, че разковничето за неговия прогрес се изразява в намирането на баланса между мейнстрийма и комерсиалната техно музика, а според него Берлин е мястото, което е събирателна точка на всичко това. Жизнеността и креативността му го слагат на чело на редиците на Cocoon, а увереността, в това което прави и харизмата му, печелят всяка публика. Спряган за един от героите на престижния лейбъл, младият продуцент напълно отговаря на всички критерии да бъде достойна част от Heroes Total през април.

Третият герой за вечерта ще бъде Radio Slave. Британецът идва за втори път в България, но реално това ще бъде първата му среща със своите фенове на голяма сцена. Първият път отново е бил по покана на Метрополис, за клубно участие в любимия на всички почитатели на електронната музика клуб – Червило. Кариерата на Мат Едуардс стартира още през 1992, която бързо прелива в резидентство на Ministry of Sound. Почти няма клуб за електронна музика по света, в който Мат да не е гостувал, както и фестивал, в който да не е бил част от лайн-ъпа. Резидентът на Ministry of Sound има специфично многопластово звучене, изградено от фънки ритъм и много бавна градация – неговата запазена марка. Талантливият продуцент намира своето поле за изява в Берлин, Германия, като е определян за един от кукловодите в техното, въвличайки своите фенове в история, разказана чрез музикалните му сетове.


 Radio Slave

Неговата компилация Slave to the Rhythm, продуцирана от най-авторитетното списание за елетронна музика Mixmag, е ясно доказателство за класата, която си е извоювал. През годините създава множество ремикси на артисти от ранга на Арманд Ван Хелден, Ънкъл, Джош Уинг, Саша, а неговият най-голям хит Grindhouse (Do you wanna know?) е ремиксиран и включван в сетовете на множество електронни величия. Съоснователят на лейбъла Rekids е доказал и своя нюх за намиране на таланти, един от които е Nina Kravitz. В обобщение за второто издание на Heroes Total можем да кажем това: Тримата герои доказано променят облика на съвременната електронна сцена. И тримата имат какво да ни покажат, а организаторите са ни обещали да подкрепят тяхното изпълнение с достойно подгряване от българска страна, плюс невероятно шоу от качествен звук и светлина. Билетите са вече в продажба.

More from View Sofia

More Music