Следва

Живко Желязков говори за ЛЮБОВ

Пуешко филе, мус от кестени и още нещо...

...

Food преди 6 години

Знаем, че в момента, по традиция, трябва да се пости, но и знаем, че не всички спазват този обичай. Рецептата ни в понеделник беше на изцяло постна вълна, но днес искаме да вкараме и малко месо, за да може да ги редуваме. За всекиго по нещо. Спряхме се на една, на пръв поглед сложна, а всъщност сравнително лесна рецепта - пуешко филе с мус от кестени и сос от трюфел. Звучи феноменално, нали? Приготвянето й отнема по-малко от час, вкусът остава дни след като се опита, а споменът и желанието за повторение - завинаги. Убедете се сами!

Необходими продукти: 

200 г пуешко филе
100 г краве масло
2 жълтъка
1 филия хляб
300 г кестени
100 мл прясно мляко
50 мл сос от трюфели
сол и бял пипер на вкус
мащерка за украса


 

Начин на приготвяне: 

Кестените се сваряват, след това се обелват. Част от тях се отделят за декориране.
Пуешкото месо се разрязва на две парчета, които внимателно се прорязват с остър нож от едната страна на ромбове. Посоляват се и се запържват в тиган до готовност.
Филията се накисва в млякото. Маслото се разбива с пасатор, добавят се хлябът и кестените. Сместа се пасира и се добавят жълтъците, сол и бял пипер. Мусът се слага на огъня, докато заври.
Месото се изважда от тигана, където се наливат 50 мл вода и след като тя заври, се изсипва сосът от трюфели.
Мусът се сервира в чиния, върху него се слага месото, гарнира се с част от сварените и обелени кестени и се украсява с мащерка.


За рецептата благодарим на Kaufland. Всички необходими продукти можете да намерите в магазините на Kaufland, както и в новата луксозна серия с ексклузивни предложения Exquisit.

More Food