Следва

Петъчна доза секс: Крис Пайн

Дизайн за вдъхновение: Палатът на Франсис Султана

По бански плуваме до Малта...
 

All About Life преди 6 години

"От момента, в който партньорът ми Дейвид и аз видяхме крепостта, точно знаех какво трябва да се направи, възстанови, замени и добави", споделя интериорният дизейнер базиран в Лондон - Франсис Султана, в интервюто за Architectural Digest.

Разкошният живот в двореца е спрял от 1939г., но това само до преди 12 години, когато палатът доживява своята реинкарнация от креативния ум на дизайнера. Разкошната сграда оцелява бомбандирането на столицата на Малта - Валета, по време на Втората Световна война, а от 1980г. е под покровителство на UNESCO и е част от световното културно наследство. Еклектичният в стила си на творене Франсис, преди няколко години започва консултация с различни архитекти и местни занаятчии с цел възстановяване на палата в предишната му слава.

“Исках да постигна точния баланс между традиционния оригиналнен вид на помещението и съвременния стил в декорирането на интериори", отговаря Султана на въпроса: Каква бе идейната и визуална представа за “новия“ палат?

By the way, дизайнерът е родом от Валета и с болка се сеща на кървавата война и как след нея градът приличал на пустиня с призараци. В цялата тежко емоционална ситуация, проникват и прекрасни спомени от буйната зелена флора на града и многоетажните дворци „обвити“ с хиляди стълби.

Новопостроеният двор пред главния вход на палата е „излят“ в бял и качествен мрамор. В ляво от огромното палмово дърво ще забележим малкия, но сладък, кладенец „жигосан“ със семейния герб на Франческо де Торес, рицарят построил тази „красота“. Венецианските столове от 19 век изящно разкрасяват ренесансовата архитектура и квадратната бледо-синя зала за закуска, акцентирана с ориенталски мотиви. В задната част на крепостта, елегантната и характерна малтийска стълба се спира до трите апартамента „попили“ изключително важни исторически артефакти.

„Не искам да живея в миналото. Съвременното изкуство носи енергия и живот, което е изключително важно за мен и за всички нас.“, казва още Франсис Султана.

Изкатери се и ти!, в галерията горе>>>, на третия етаж и потъни в безкрайния тюркоазен оазис.

Франсис Султана

More All About Life