Следва

Бели, по-бели, най-бели: Тайните на перфектната усмивка

NO more суха коса: Как да се грижим за изтощената грива?

Едно от основните бижута на красивото лице е безупречната коса...

Hair преди 6 години

Тя винаги е на преден план, обсъждана, наблюдавана и коментирана. Много често, сухата коса е основен проблем в ежедневието. Тя е твърда, матирана, лесна за разкъсване, върховете бързо цъфтят и често приличат на слама. Освен това, сухата коса може да причини пърхот. Ако тези симптоми отговарят на качеството на вашата грива, то имаме спасение за вас! В редовете по-долу разберете как да се грижите за нея>>>


KAKВО ПРАВИ СУХА КОСАТА?

Сухата коса може да бъде наследена или да е резултат от външни фактори като силни химикали, боядисване, често изправяне или различно третиране с преса, хлор в басейните, твърде дълго излагане на слънце и много други. Как да постигнем ефекта на диaмантена коса?

СЪВЕТИ ЗА ГРИЖИ ЗА СУХА КОСА
1. Шмпоан
 Честото миене на косата с шампоан може да е причината за сухота. Много често шампоаните съдържат силни химикали, които отнемат естествените масла от косата. Препоръчително е шамоанът да се използва 1 до 2 пъти в седмицата.

2. Нежно миене
Сухата коса подлежи на често разкъсване. При миенето с шампоан, косата не трябва да се дърпа силно.

3. Регенератор
Сухата коса отчаяно се нуждае от регенератор. Препоръчват се продукти, които съдържат много малко или изобщо никакъв алкохол. Той допълнително изсушава косата и затова употребата му трябва да се избягва.

4. Сресване
Повечето хора мислят, че колкото повече сресват косата си, толкова по-красива ще бъде тя. Прекомерното ресане обаче прави косата по-тънка и по-лесна за разкъсване. Сресва се внимателно с подходяща четка И МНОГО ВАЖНО - никога на мокро.

5. Масаж на скалпа
Един от начините за стимулиране на мастните жлези на главата е доброто масажиране на скалпа при миене с шампоан. При масажирането не се използват нокти, а просто леко с върховете на пръстите третирате с кръгови движения скалпа.

6. Топлина
При излагане на слънце силно се препоръчва носенето на шапка. Оформянето на косата с преса допълнително я изсушава. Сушенето със сешоар трябва да е на най-ниската температура и задължително на разтояние поне от 15см.


ДОМАШНА ГРИЖА ЗА СУХА КОСА

1. Оцет
Оцетът помага на сухата коса по няколко начина. Той е отличен регенератор, давайки й блясък. За целта се използва една супена лъжица оцет по време на миенето. Той също така помага за премахването на пърхота - за целта - масажирате скалпа преди миене.

2. Авокадо и банан
Смесените, предварително изпасирани, авокадо и банан се нанасят на косата преди миене. Оставят се да действат 1 час, след което се отмиват с топла вода.

3. Бира
След измиване, косата се навлажнява с бира. Това ще й даде красив блясък и здрав вид.

4. Яйца
Смесват се 3 яйца с две супени лъжици зехтин, нанасяме равномерно по косата. След това завиваме гривата в кърпа за около 30 минути.

5. Майонеза
Една супена лъжица майонеза се нанася на косата, след което се прибира в найлонова шапка. Оставя се да действа 30 минути, а после измиваме с шампоан.

6. Маслинено или кокосово масло
Скалпът се масажира с маслинено или кокосово масло, след което се слага найлонова шапка. Оставя се да действа една нощ, а на сутринта се измива с шампоан.

More Hair