Следва

Мода за мъже Есен/Зима 2018: Какво да очакваме от силните?

Сан Франциско сложи забрана на кожите!

Сан Франциско става първият голям американски град, присъединяващ се към борбата срещу убиването на животни...

All fashion преди 6 години

След демонстративното влизане в борбата против животинско убийство на Донатела, присъединяването към кампанията не спира. Очаквайки подкрепа от дизайнери и модни индустрии, към подхода се присъедини още един, но не толкова дребен фактор на обществото.

Става дума именно за един от най-престижните американски градове – Сан Франциско, който вчера реши да забрани кожата, нейното комерсиализиране и нейното внасяне. Законът ще влезе в сила от 1 януари 2019 г.

Около 50 бутици в момента продават кожи в града, като всяка година това добавя около 40 милиона долара на кожарската индустрия. Тези магазини ще имат срок до 2020 г. да се отърват от запасите си. Правилото, обаче, няма да важи единствено и само за винтидж магазини. Феновете на луксозните кожи с косъм, живеещи в Сан Франциско, също няма да могат да купуват подобни изделия и по интернет, заради забраната за доставка на адрес в града.

Katy Tang, член на Съвета на надзорните органи, коментира решението: „Смята се, че по света около 50 милиона животни биват заклани по ужасни начини, за да можем да носим кожата им и да изглеждаме модерно. Надявам се, това решение ще изпрати силно послание към останалия свят ". 

More All fashion