Следва

София през септември

Няколко добри дестинации в края на август

От август почти нищо не остана. И ако вече нямаш търпение този град отново да влезе в ритъм, то спокойно можеш...

Events преди 14 години

От август почти нищо не остана. И ако вече нямаш търпение този град отново да влезе в ритъм, то спокойно можеш да броиш дните до началото на есента.

За да излезеш постепенно от августовската летаргия обаче, ти приготвихме четири дестинации, които малко ще те върнат в културния живот на София, или поне ще направят седмицата ти малко по-разнообразна.

1. На кино за дългоочакваните „Гадни копилета”
Оригинално заглавие: Inglourious Basterds


Език: английски, немски, френски, италиански
Превод: с български субтитри
Жанр: драма, приключенски, екшън, военен
САЩ / Германия / Франция, 2009, 148'
Режисьор и сценарист: Куентин Тарантино
С: Брад Пит, Даян Крюгер, Илай Рот, Даниел Брюл, Мелани Лоран, Клорис Лихман, Майк Майърс, Джули Драйфус, Б.Дж.Новак
Дългоочакваният Гадни копилета е военен спагети уестърн с адски много препратки към Мръсната дузина и Where Eagles Dare, обилно полeти с прясна немска и еврейска кръв – еклектично, иронично, садистично. Изцяло в стила на Тарантино.

От 24 август до 27 август в Cinema City, Cineplex, Арена Запад, Арена Младост

Виж още за филма>>

2. Уъркшоп REMIX YOURSELF на 29-ти и 30-ти Август
в ателие Пластилин

Интерактивен уъркшоп-пърформанс на Ивайло Златков

Заповядайте да се ремиксирате и визиотерапирате на 29 и 30 август 19.30 ч в Ателие „Пластелин” с един ефектен аудио-визуален дефект! По време на първата сесия на 29-ти се забавляваме с аудиовизуалния си проект, а през втората на 30-ти всички гледаме заедно записите от първата.

Ако не си при Мадона тогава, можеш да участваш.

3. Old shool филм по телевизията в 20.00
"Дънди Крокодила 2"

Приключенията на австралийския Тарзан продължават в модерния и цивилизован Ню Йорк. Не пропускай филма, който пълнеше киносалоните в зората на демокрацията.

По Нова телевизия, вторник, 20.00 часа
Още за филмите и тв програмата на http://www.vkushti.tv

3. Да посрещнеш есента с Мадона

Кралицата на поп музиката най-сетне ще премине и през София - очакваме грандиозен концерт със златни класики и съвсем нови парчета, диско, китари и десетки танцьори.

Национален стадион Васил Левски
29 август (събота), 20:00, 100/110/135/165/300лв

Още събития можеш да намериш на Programata.bg
 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?