Следва

PVC All Over

ТенденцииТЕ Пролет/Лято 2018-та: Микс от принтове

Trends...

All fashion преди 6 години

В предишните два епизода от проследяването на Големите Тенденции за Пролет/Лято 2018-та говорихме единствено за присъствието на цвят в дизайнерските колекции, било то монохромно или в калър блок съчетание. Принтовете обаче заемат не по-малка част от акцентите за сезона, съгласувани с дизайнерските колекции от Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж.

Разгледани основно в три направления, принтовете на сезона идват под формата на точки, цветя или карета, а особеността, която не можем да пропуснем, е миксирането по между им. Тенденцията е категорична - принтовете, независимо дали са близки по мотив и цветова гама, или напълно контрастни, следва да бъдат съчетавани поне х2 в една визия.

Точките, един от хитовете на модната 2017-та, се пренасят и в естетиката на 2018-та, където размерите им биват разнообразни, а цветовата палитра е винаги монохромна. Ретро усещането, което се създава и в частност това на домакиня от 50-те години на миналия век, може да бъде смекчено с избор на модерен силует с преувеличени детайли или обеми.

Флоралните мотиви пък, които също неизменно ни съпътстват през изминалите няколко сезона, отново могат да се похвалят с осезаемо присъствие през Пролет 2018-та. Те, подобно на точките, идват във винтидж препратки от 40-те и 50-те години, а в дизайнерските дефилета биват съчетани с анималистични мотиви (Gucci), с точки или иначе казано polka dot (Jason Wu, Mary Katrantzou), както и с още флорали (Marine Serre).

Още един хит от 2017-та се пренася в настоящия топъл сезон и това са каретата. Безспорен хит от изминалата есен, те дават нова силна заявка за присъствието си в близкото бъдеще. Разбира се, тук те са разгледани през адекватната за сезона свежа палитра на розово, лилаво и жълто. А композицията им във визията може да се раздели в три посоки: каре с каре в монохромен тон (MSGM), каре с цветя (Alexander McQueen) или пък с други графични мотиви (Burberry).

Припомняме и разгледаните дотук останали тенденции:
Голямото обобщение
Ярък цвят
Пастели

More All fashion