Следва

SPA & Detox в обедната почивка

Блестяща усмивка в домашни условия

Красивата усмивка прави красивото лице още по-красиво.

Face преди 5 години

Здравите зъби трябва да бъдат наш приоритет, защото те са важна част от нас и трябва да ни служат в продължение на много години.

Един от най-големите проблеми, с които много хора се сблъскват е техният цвят. Храненето, хигиената и пушенето водят до оцветяване или пожълтяване на зъбите, което по никакъв начин не изглежда привлекателно. Ясно е, че всички искаме идеална усмивка като Hollywood, но тя не е резултат само на добрата хигиена, а на съответните стоматологични третмани. Ефектът на естествено белите зъби е възможен и в домашни условия с помощта на няколко „рецепти на баба”. Кои са те?

Натриев хидрогенкарбонат

Най-широко използваното лекарство за домашно избелване на зъбите е натриевият хидрогенкарбонат – сода бикарбонат. Добрите новини са, че той е много ефективен, а лошите, че има абразивен ефект. При много често използване натриевият бикарбонат може да причини корозия на външния слой на зъбите, довеждайки до сериозни увреждания.

Как се използва?

Четката за зъби се потапя във вода, след което се потапя в содата. На четката не трябва да има много сода. Триенето на зъбите трябва да е с кръгови движения в продължение на 2-3 минути. След това зъбите се измиват с паста или само с вода няколко пъти.

Ягоди

Ягодите са напълно естествен начин за избелване на зъбите, тъй като съдържат ензими, които избелват зъбната кост, въпреки краткия ефект. Ягодите съдържат захар и киселини, които премахват петната от зъбите и ги правят по-бели, но в същото време омекотяват емайла на зъбите.

Как се използва?

Пасират се 2-3 ягоди. Сместа се слага на четка, триейки в продължение на 3 минути. Друг вариант е триенето със срязана наполовината ягода. След използването на този метод, зъбите се измиват със съответна паста.

Диводороден пероксид

Много разпространен метод за избелване на зъби е методът, използващ диводороден пероксид, познат като хидроген пероксид или перхидрол. Хидрогенът влиза в състава на много пасти за зъби и други продукти, предназначени за избелване. Единствено трябва да се знае че, перхидролът има лош вкус и прекомерното ползване уврежда зъбите.

Как се използва?

Диводородният пероксид използваем в процеса за избелване на зъбите трябва да е с максимална концентрация от 3%. Устната кухина се изплаква с 2-3 супени лъжици течност в продължение на 30 секунди. След това, важно е цялостното измиване на устата с вода и съответна паста за зъби.

 

Обичайна практика е комбинирането на различни продукти с цел създаване на по-ефективни избелващи средства. примери:

  • 2 супени лъжици сода бикарбонат и 3 супени лъжици хидроген.
  • 1 пасирана ягода и 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат.

При употреба на домашните рецепти за блестяща усмивка, препоръчва се повишено внимание и превземане на необходими мерки за безопасност.
 

More Face