Следва

Urban Detox Tips: Да си красива е зелено

SPA & Detox в обедната почивка

В нашия зелен, зелен свят... #urbandetox

Beauty News преди 6 години

С настъпването на пролетта и смяната на сивото ежедневие със зелени нюанси идва и желанието за по-активен, здравословен и разнообразен живот. Високите температури ни побутват към "разцъфване" редом с дърветата и си правим списък, който да ни е като гид за healthy life.

Почти всички сме на твърдо работно време от понеделник до петък от 9.00 до 18.00 и сме напълно наясно, че нито сутрин ни се става по-рано, нито вечер имаме енергия за каквото и да било. И в двата случая копнеем за леглото и неусетно подминаваме грижата за здравето. Има обаче един час през деня, в който можем да вмъкнем поне част от процедурите за по-добър живот, а именно - обедната почивка. Мхм, правилно прочетохте. Онзи един час, в който сме свикнали, кръстосали крака с чаша кафе и порция пред нас да клюкарим, може да се превърне в този един час, в който тялото и душата ни се чувстват better than ever.

Наясно сме, че на първо четене един час звучи прекалено кратко, но след внимателно проучване на нещата създадохме перфектния списък с локации и дейности, които ще се вмъкнат в 60 минути + обяда.

Look what we've found:

1. Масаж

Гарантираме, че краткият масаж от 25-30 минути по абсолютно нищо не отстъпва на дългото едночасово глезене. Перфектният метод за релаксация със страхотен тайминг. Ще махнете напрежението, натрупало се от старта на деня и ще имате нови сили да го докарате до самия края.

2. SPA процедури за ръце или крака

Повечето големи студиа за красота предлагат специални терапии за омекотяване на кожата и ексфолиация. От опит споделяме, че меката кожа значително подобрява настроението!

3. Тренировка

Има групови упражнения, които са с времетраене по 20 минути. Слагате клина, мятате кърпата през рамо, изразходвате калории и обратно на работното място. След тренировка се подобряват трудоспособността и концентрацията. А и ще се чувствате по-слаби, което винаги е бонус.

4. A quick date

Ясно е, че не може всеки ден да сме на различно healthy мероприятие и имаме нужда от поне един лежерен обяд в работната седмица, а защо да не е и среща с някой любим? От опит знаем, че пеперудите в стомаха са най-добрите SPA & Detox. Направете си уговорка за обяд с вашата “тръпка” и се наслаждавайте на най-хубавия час от деня. Ако се притеснявате за външния си вид, сложете малко червило и всичко е точно. А за да нямате съмнения за състоянието на кожата си и дали изглеждате достатъчно свежи преди инцидентна среща, препоръчваме всяка сутрин и вечер да се грижите за нея с NIVEA Urban Detox! Така, дори и без грим, ще имате fresh и очарователен вид.

5. Медитация в солна стая

Напоследък станаха изключително популярни солните стаи... Ако не сте чували за тях, сега е времето да се информирате и ние горещо ги препоръчваме. С две думи - представете си стая, изцяло направена от сол, в която влизате да си почивате под звуците на нежна музика и излизате с енергия + 100. Цялата процедура е около 30-40 минути. 

6. Разходка

Ходенето е едно от най-полезните неща. Оставяте си един чифт удобни обувки в офиса, обувате ги в обедната почивка, харесвате си любим маршрут в околността, слагате слушалките, любимите песни и хващате пътя за една релаксираща разходка. 

7. Смутита

Обмисляли ли сте да инвестирате в блендер на работното място? Не сте? Предложете го на колегите, защото имаме няколко страхотни рецепти за лесни смутита, пълни с витамини, които можете да приготвите в офиса и да подобрите настроението. Ето ги и тях:

Рецепта 1: 

1 банан
1 киви
1 листо кейл
шепа спанак
1 с.л. посладител /агаве,мед/
150 мл. кокосова вода

Рецепта 2:

1 банан
1 с.л. фъстъчено масло
150 мл. бадемово мляко
2 бр. фурми

Рецепта 3:

1 банан
150 мл. кефир
1 к.л. вода от рози
щипка кардамон
1 с.л. подсладител /агаве,мед/

8. Detox обяд

Няма как да не са ви попадали многобройните клипове и страници из Facebook & Instagram, които проповядват приготвянето на храна за през деня. Ние сме много ЗА! Когато си носите обяд от вкъщи имате контрол над калориите, които поемате и знаете със сигурност какво ядете. Нашето меню обикновено съдържа салата от спанак, чери домати и орехи, съчетани с кисело мляко. Увкосяваме според настроението и се наслаждаваме на витамините, завладяващи цялото ни тяло.

Гарантираме, че на вкус са уникални и ще ви дадат необходимата енергия, за да изкарате работния ден. 

Ние започваме нашия здравословен, изпълнен с позитиви живот, от днес! Хайде с нас! И очакваме да ни пишете, за да ни държите в течение как ви се отразява. Вашето мнение е важно за нас. 


П.С. Ние знаем къде, кога и какво има из София! За всяко едно от изброените в стъпките неща, можете да ни пишете, за да ви насочим към най-добрите. Очакваме ви!






 

More Beauty News