Следва

What's new pussycat?

Стил урок на седмицата: Бялата риза

Бялата риза е сред онези вечни дизайни, които никога не напускат гардеробите ни, а само понякога търпят сезонно преобразяване. 

All fashion преди 5 години

Основен елемент по подразбиране, към който посягаме често, ако не и ежедневно, бялата риза попада и в окото на тенденциите за сезон Пролет/Лято 2018-та.

Off-White Пролет/Лято 2018-та

Въпросният елемент присъства в почти всяко едно от показаните дизайнерски дефилета за сезона, което само по себе си можем да отбележим като вид рекорд. Освен в класическия си и най-популярен вид, интерпретиран ала Victoria Beckham, ризата е широко разпространена в още една стилистична посока и това е закачливата, но ненатрапваща се бохо естетика. Показана нагледно от Антъни Вакарело за Saint Laurent, тя се чете във фриволните и леко падащи къдри или в обема на буфан ръкавите.

Victoria Beckham Пролет/Лято 2018-та

Saint Laurent Пролет/Лято 2018-та

Подбраните стрийт стайл кадри илюстрират доста точно популярността на темата днес, а примери и от едната стилистична посока, и от втората, не липсват. Що се отнася до маниера й на съчетаване, то джинсите в комбинация с висок ток са винаги удачен избор, но също така бихме посъветвали към повече експерименти с дължини и аксесоари. Основното и всъщност единствено правило обаче, особено ако избираме риза с подчертан обем, е да запазим долната част на визията по-събрана. Това важи в пълна сила независимо дали се спираме на чифт прави джинси, панталони, миди, или макси поли>>

 

More All fashion