You love me & you know it: Рая Пеева

You love me & you know it: Рая Пеева

Харизмата е най-якият аутфит!...

Нали знаете как в онези прекрасни, вълшебни, високотехнологични анимационни и игрални филми главният герой върви ефирно, почти недокосващ земята, през мрачен, сив, пуст и порутен пейзаж, и след него всичко става цветно, красиво, живо и някак още по-щастливо?! И Слънцето грейва, и цветята разцъфтяват, и птичките запяват и светът се пробужда!

Ето на такъв импровизиран сценарий бяхме свидетели и ние, когато Тя прекрачи през прага в уюта на SaSa. И жълтите павета станаха още по-жълти, и просторният салон на азиатския ресторант стана още по-чрезмерен, и любезният персонал стана още по-усмихнат, и гласовете на всички клиенти в заведението се сляха в една още по-цветна песен! Тя сякаш донесе със себе си пролетта и я запокити в като че все още спящите ни зимен сън лица. Събуди погледите, събуди мислите, събуди движенията, събуди сетивата ни. Тя просто ни събуди! Без дори да подозира това!

Моментално в главите ни с намигване се прокрадна рефрен от стара градска песен „Аз се чудя и се мая, де ще му излезе краят”. Защото ние имаме среща с Рая Пее-щите обувки-ва. Момичето, изиграло великолепно една от четирите роли за живота на неповторимата джаз певица Леа Иванова в нейния най-сложен и динамичен период от кариерата. А благодарение на усърдието на режисьора Радослав Спасов, филмът „Пеещите обувки” получава Специалната награда на журито на Московския кинофестивал през 2016-а г.

В момента Рая Пеева можем да гледаме ежедневно по bTV в набиращия все повече зрителски интерес български сериал „Скъпи наследници” в ролята на пламенната Поля. На кино арената се изяви и във филма на режисьора Георги Костов „Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела”, а на театралната сцена можем да я видим съвсем скоро в постановката „Петел” в Младежкия театър на 21.04, както и в „Повелителят на мухите”, „Хензел и Гретел”, „Като мухи на прозореца”, „Алиса в страната на чудесата” и др.

Дали заради „Скъпи наследници” или заради таланта й като цяло признава, че хората започват вече да я разпознават по улиците. Обяснението е наследствено просто – дарбата й неминуемо идва от нейните родители – таткото Пейо Пеев (барабанист, участвал в групите „Тонус“, „Кристали“ и „Звезди“, а след това и основател на „Импулс” и „Спринт”) и майката Красимира Демирева (актриса, запомнящата се с участията си във филмите „А сега накъде?” и „Източни пиеси”), които още от малка я потапят в артистичните среди, сред които са те.Тя казва, че това не я притеснява въобще. По-скоро се надява да си остане такава, каквато е и да не се променя. „Аз живея в настоящето и днес вярвам в себе си много силно! Другото не е реално!”, добавя Рая.

От детските си години се сеща как на един „Златен Орфей”, на който родителите й я водят, пита Лили Иванова „Ти защо си толкова напукана?!”. Което примата на поп музиката приема със смях и я нарича „малък Пейчо”. „Харесала ме е тогава, явно и днес е така, след като получих от нея много добри отзиви за ролята ми на Леа Иванова, с която лично са се познавали”. После ходи на солфеж, на уроци по пеене, осем години свири на пиано, учи се да свири на барабани...

Днес Рая, чийто палав поглед, поне на нас, много ни напомня на този на исландската певица Björk, намира уединение и покой с мислите си в… боядисването и смята това за страхотна медитация. Влюбена е в новородените котета и смята любимото си цвете – кокичето, за най-изящното на света. „Кара” живота си, макар да няма книжка, както сама се изрази – „на педал, в пряк и преносен смисъл”. Но някак успява да намери време за всичко, което „трябва” и много й се иска да направи. И ето такъв един свободен момент, в който да опознаем момичето с пеещите обувки, ние, от ViewSofia, успяхме да откраднем специално за вас. Пък и за нас! Ние му се насладихме изцяло, направете го и вие!

V.S.: Рая, като толкова хвърчиш напред-назад, кажи ни къде е твоето място?
Р.П.: В мен самата. „Моето място” е моята душа!

V.S.: Коя е твоята песен/албум/банда?
Р.П.:
 „Michelle” на The Beаtles.

V.S.: А твоята книга/автор?
Р.П.:
 „Бели нощи” на Достоевски – страхотен разказ за мечтателя!

V.S.: Как изглежда и какъв вкус има твоята храна?

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.