Следва

14 Trends: Бижутата на сезона

ТенденцииTE Пролет/Лято 2018-та: Пайети

Bling! Bling!

All fashion преди 6 години

Според основните тенденции за Пролет/Лято 2018-та, пайетите в пълния си блясък властват над дизайнерските подиуми ярко, шумно и категорично. Противно на разбирането, че тежките вечерни визии, посипани от глава до пети в пайети и брокат, са предназначени предимно за зимния празничен сезон, креативните умове в модата ни поднасят свеж прочит за настоящия пролетно-летен.


 Gucci

Имайки предвид цялостното 80-тарско влияние над случващото се в модата сега, диско ерата в своето изобилие и пищност разбираемо се чете в показаните модели за сезона. Всичко от рокли, блейзъри, панталони, обувки, чанти и аксесоари е преразгледано под формата на малки блестящи дискове. Имена като Gucci, Tom Ford, Oscar de la Renta, Dior и Marc Jacobs участват ударно в тенденцията, а сред дизайните се наблюдават референции по тема супермоделите на 90-те, Лейди Даяна и дори "Хубава жена".


 Tom Ford


 Oscar de la Renta


 Christian Dior


 Marc Jacobs

Освен неизменното влияние на 80-те като ера над случващото се в модата сега, пайетите идват и с друго послание. Според Айда Питърсън, buyer директор към Browns Fashion, идеята за изобилстващите цветове, текстури и блясък от дизайнерските колекции, идва като реакция безмилостните събития и трагедии, на които станахме свидетели през изминалите няколко години: "Дизайнерите всячески се опитват да внесат доброто настроение в Пролет 2018-та и аз не бих могла да се сетя за по-добър начин за постигане на това от пайетите. Създаването на парти настроение е като обръщане на гръб на цялата тази лудост, случила се през 2017-та. Мантрата на сезона е - колкото повече блясък, толкова по-добре!"


 Adam Lippes


 Altuzarra


 Ashish


 Attico


 Bottega Veneta


 Emilia Wickstead


 Paco Rabanne


 Sachin&Babi


 Temperley London

More All fashion