Следва

Go Green & Detox

Editor's choice: Зелените НИ ритуали

Go GREEN or go home vol.2 ... #urbandetox

Beauty News преди 5 години

Колкото повече, толкова повече - говорим за Зеленото. Онзи ярък пролетен цвят, който чакаме с нетърпение от есента насам и вече не издържаме! Но цветовете настрана, тук фокусът е друг. It's DETOX time!

Както казахме темата не се изчерпва само до онези 14, които ви показахме ТУК! Обещахме Редакцията да говори и сами си даваме думата точнo СЕГА.

Споделяме ви /на ухо и под секрет/ нашите трикове за перфектна кожа, свеж look, тонус и справяне с проблемите, нанесени от странични фактори като климат, околона среда, сезони и т.н. 

Показваме ви как се прави!

Диана

Не мога да преценя дали повече се радвам или страдам от изключително бялата ми, почти прозрачна, кожа. Няма фактор, който да не й оказва влияние и постоянно имам проблеми. Съответно усърдната грижа граничи с досадност, но какво да се прави. Ритуалът за постигане на "прилична" кожа през годините е включвал всевъзможна козметика и безброй разочарования. Пробвала съм най-различни марки и продукти, но винаги държа да съдържат едно - зелен чай и хиалуронова киселина. Тези 2 в комбинация вършат чудеса! 

Кожата не е единствената ми мъка през годините. По стечение на обстоятелствата съм една от онези личности, обсебени от здравословното хранене и режимите. Имам няколко традиции, без които не мога. Не само ежедневно, но и ежемесечно и ежегодишно дори.

1. Мед, лимон и джинджифил. Всяка сутрин, точно в 8 и всяка вечер, точно в 21.00. Смесени в топла вода. С тази комбинация забравям за кафето и с всяка глътка усещам как енергията нахлува в тялото ми докато токсините го напускат. Така вече третра година.

2. Воден ден - споменахме и при типсовете колко важна е водата за здравето. Е, аз няма да го повтарям, но ще издам и моята малка тайна. Всеки месец имам поне по един ден, изкаран само на вода. Обикновено това е понеделник след cheat day в неделя. В началото е трудно, но ефектът е поразителен - както външно, така и вътрешно. Try it!

3. Пробиотици. Правилната функиця на метаболизма е сред основните фактори за добро здраве и хубава фигура. Задължително в ежеседмичното ми меню присъстват кисело мляко, йогурт или кефир. 

И на последно място, но не и по важност. Дълбкото и правилно дишане. Дълбокото дишане засяга парасимпатиковата нервна система и помага за успокояването, като по този начин елиминира високото количество токсини чрез издишване.



Йоанна

Малко преди топлите сезони да настъпят, тялото ми ми дава ясни сигнали, че вече му е омръзнало от студа, мрачното време и застоялото усещане на зимните месеци. Започвам да се чувствам крайно дискомфортно и реално нищо не върви като хората: подута, намръщена, редовно нямам какво да облека, чувствам се недоспала, а малкото движение вече си казва сериозната дума. Обикновено, винаги спасявам положението като мина на режим - лека храна, повече тренировки и здравословен начин на живот, а и мислене. Сутрин чаша топла вода с лимон, през деня гигантически количества зелен чай, които хидратира и детоксикира всичко на този свят, а вечер специално внимание, отново със зелен чай и хиалуронова киселина, подаряващи мигновена хидратация, за кожата, защото тя е огледало на това, което усещам отвътре.

Габриела

Настъпването на пролетния сезон за мен за жалост не е обвързано само с позитиви. Колкото и да ми се иска да се насладя на новия сезон пълноценно факт е, че промени от този вид съвсем не ми влияят добре. Преминаването към лятно часово време кара нивата ми на енергия да спадат рязко, а наред с това идват и досадните проблеми със задържането на вода, запушване на порите и нездравия тен на лицето, способни да скапят и най-доброто настроение.

Разбира се, с подходящите средства всяка ситуация може да бъде поправена, а аз действам така - пия много вода и зелен чай за извеждане на излишната вода и шлаки в организма, а порите и тена третирам с ексфолиращи продукти, които не просто почистват в дълбочина, но и се грижат за цялостен детокс, и защита на кожата от околната среда.

Петя

Коса, нокти и кожа - тези три признака са абсолютен индикатор за доброто ми здраве и състояние. Баба ми е супер суетна жена и откакто бях на пет ми се повтаряше само едно: "Една жена трябва да има изряден маникюр, поддържана фризура (така се изразява тя) и порцеланова кожа." В пубертета ми беше малко трудно да докарам порцелановата кожа (we have all been there) и да имам перфектен маникюр при положение, че всеки ден сменях цвета на лака си, но тези времена за щастие вече са зад гърба ми. Не обичам да използвам химически преработвани продукти, никак даже - затова се доверявам на най-разнообразни природни такива а.к.а разкрасителният ми режим е много зеле, така да го наречем. Избирам да изхвърля токсините от живота си доколкото е възможно и да въведа свои си правила за продуктите, които използвам.

По никакъв начин не мога да бъда принудена да се разделя със завидната дължина на косата си, а вяра на маски и шампоани, които връщат блясъка и чупят фризьорските ножици, нямам. Тайната е следната: половин час преди да измия косата си, намазвам обилно краищата й със зехтин. Да, и в кухнята, и в банята е полезен!

С времето постигнах и така важния за баба ми женствен маникюр, държа на дългите си нокти, защото ме empower-ват по някакъв начин (всеки със странностите си). Не че е толкова необходимо да са дълги, важното е да са здрави, а моят съюзник в тази нелека борба е бадемовото масло - втривам го по овала на нокътя поне два пъти седмично, а и има такъв приятен аромат... истинска терапия.

Кожата ми е от най-най-чувствителните и като такава има огромна нужда от защита. Същевременно не може да търпи прекалено тежки структури, затова винаги търся някаква билкова основа, а най-добро детоксикиращо действие има зеленият чай. В обобщение, освен литърът зелен чай, който приемам на ден, обичам да го мажа и на кожата си.


Както вече сте забелязали ние сме изключително различни една от друга, но събрани на едно място правим перфектния творчески хаос. Има смях, викове, сълзи, малко драма, но и много забавления. Всичко това обаче нямаше да бъде факт, ако нямахме и поне малко общо. Като изключим усета за мода и естетика, които са ясни, отскоро имаме и нов любим продукт. Всъщност няколко – цялата серия на NIVEA Urban Detox и всичките й прилежащи – дневен и нощен крем и три вида маски, за които ви разказахме ТУК!

Ако решите да ни споделите и вашите мъки и детокс трикове, feel free! А засега: това е всичко от нас за този ден!




More from View Sofia

Масло от розмарин - разкошно нещо, особено за красива и здрава коса

Hair преди 11 месеца

През пролетта въпросът за качеството на косата стои по-остро от друг път. Стресът и недостигът на витамини водят до факта, че нишките стават тънки, чупят се и растат лошо. Напоследък набира популярност нова тенденция за красота, която включва използването на масло от розмарин за грижа за косата. Проверяваме наистина ли продуктът за красота има магически свойства

More Beauty News