Следва

Baby #3: Мила и Аштън увеличават семейството?

Когато Меркурий е ретрограден: Какво да правим?

И какво в никакъв случай да НЕ правим…

Astro преди 6 години

Когато става въпрос за ретроградния Меркурий, обикновено се изтъква негативното влияние на този период. Ако обаче вникнете по-дълбоко в същността на ситуацията, то ще разберете, че по време на тези цикли има богат потенциал за растеж и личностно развитие, а негативното влияние е лесно контролируемо.

Има едно златно правило, което е ключово за това състояние на Меркурий. Това е елементът на преработката: ако усъвършенствате вече добити умения, поправяте грешки, надграждате нещо вече „посадено“, то сте в правилната посока. Ако обаче започвате от нулата, то е възможно да си докарате и някоя друга мигрена.

Ето го и списъкът с основни ДА и НЕ, които могат да ви помогнат да преминете безболезнено (и дори градивно) през периода на ретроградния Меркурий.

НЕ започвайте нови начинания, а ДОВЪРШЕТЕ вече започнатото
Без значение колко фантастичен е новият ви план, то задръжте за известно време стартирането на неговата реализация, докато Меркурий се движи назад. Възможността да бъдете много по-разсеяни и да пропуснете важна информация е много голяма. Не забравяйте и това, че по време на периода и останалите са повлияни, поради което вашите велики идеи може да не звучат толкова изключителни на другите.

За сметка на това ретроградният Меркурий ви дава възможност да редактирате работата си, методите си, да преразгледате нещо започнато. Това важи за всички области в живота ви – работа, пари, взаимоотношения.

НЕ правете големи инвестиции. СРАВНЯВАЙТЕ различни продукти, за да изберете най-доброто
Както знаем, ретроградният Меркурий влияе зле на техниката и работата ни с нея. Затова, ако ви се налага да си купите нов лаптоп, телефон или прахосмукачка, то не разчитайте само на факта, че сте дали повечко пари. Всъщност, независимо дали купувате телевизор, или бижу, по време на ретрограден Меркурий трябва да внимавате с големите инвестиции. Вероятността това да не е най-добрата оферта, е огромна. Затова първо разгледайте повече магазини, потърсете мнение на потребители и се поинтересувайте за гаранцията.

НЕ подписвайте договори, нито вземайте важни решения за живота си тъкмо сега. Вместо това ПРЕДОГОВОРЕТЕ нещо, установено преди, преразгледайте съществуващите си опции
Ако е възможно, избягвайте нови споразумения. С това и започнахме. Новите начинания, договорки и сътрудничества може да не се получат толкова успешни, колкото се надявате. Дайте им малко време. А междувременно – погледнете с какво разполагате. Ако имате възможност за преразглеждане с опция за по-добри условия, то непременно го направете, независимо дали става въпрос за работата ви, или за преподписване на договора за телевизионния ви пакет у дома. Това е перфектният момент за такива действия. Ще се учудите, но сега можете да спестите пари, да увеличите доходите си, да се опитате да се издигнете на по-висока длъжност, да предоговорите наема и изобщо да усъвършенствате всичко, което умеете.

Въпросите за отношенията са по-деликатни. Ако например искате да се разделите с партньора си, то Меркурий ще ви направи директни и в ума ви няма да има грам колебание. Но ако все пак през този период продължавате да се колебаете, но раздразнението ви е засилено, то недейте да вземате такова радикално решение за живота си, преди ретроградният цикъл да е свършил. Тъкмо той създава усещането за задушаване, което пък ви кара да искате да се освободите. Най-добре изчакайте или просто си дайте малко почивка един от друг. Това важи и за останалите отношения.

НЕ се крийте и не спирайте да излизате навън с хората. Продължавайте да живеете, но БЪДЕТЕ НАЩРЕК
Това, че сте подготвени за определен вид трудности и неразположение, вече ви дава предимство пред ретроградния Меркурий. Подготовката и търпението са ключът към успешното преминаване през периода. Не, не отменяйте плановете си. Вместо това помислете за възможните пречки, които могат да възникнат в тези планове и се опитайте да ги предотвратите. Така вероятно ще свършите всичко двойно по-добре, отколкото обикновено, защото ще обръщате внимание на всеки детайл.
Ако пътувате, проверете дали сте взели всичко необходимо в багажа си. Ако трябва да работите с документи, то проверете дали не сте ги забравили. Предвиждайте закъснения за срещите ви, а и вие самите се старайте да тръгвате по-рано, за да може дори и забавянията по пътя да не попречат на графика ви.

Циклите, в които Меркурий е ретрограден, не са източник на безкрайно влошаване. Ако обаче тръгнете срещу потока на този цикъл, вероятно ще си докарате много повече стрес. Да сложим някои неща на пауза ни помага да придобием нова перспектива и да осъзнаем какво е възможно да сме пропуснали в миналото – кое не сме забелязали до момента. Имате шанс да поправите грешките си и да станете по-силни. Затова можем дори да благодарим на ретроградния Меркурий!


 

More Astro