Следва

I see U!

She takes control: Стела купи Stella

Време беше...

All fashion преди 6 години

Пресните модни новини гласят, че Стела Маккартни е откупила 50% от бранда, който основа преди 17 години съвместно с групата за луксозни стоки Kering.

Дизайнерката вече има пълен контрол над модния си лейбъл, след като сериозно количество акции вече са на нейно име, а не на това на френския милиардер Франсоа-Анри Пино, който притежава марките Gucci и Alexander McQueen.

"Това е абсолютно най-подходящият момент за придобиване на пълен контрол върху компанията, носеща моето име. Благодаря на Пино, семейството му и всички в групата Керинг за всичко, което сме изградили заедно през последните 17 години. Очаквам с нетърпение следващата глава в моя живот и това, което тази марка и екипът ми могат да постигнат в бъдеще", написа в официално изявление Маккартни.

Дъщерята на Пол Маккартни от "Бийтълс", също фотографка и активистка за права на животните, започва да се интересува от мога още от ранна детска възраст. Стела прави първите си модели едва на 13 години. След стаж в Лакроа, идва и постът на креативен директор за Chloe. През 2001 година обаче, когато е вече на 45 години Маккартни основава, съвместно с Kering, собствен лейбъл.

За момента нито Стела, нито от партньорската компания са коментирали колко е платила дизайнерката, за да придобие 50% от акциите, но се шушука, че сър Пол Маккартни е помогнал сделката да бъде финансирана.


More All fashion