Следва

Кой е новият на Анджелина Джоли?

Iman By Taraji P. Henson

„Истинският стил е като перфектна черно-бяла картина: никога няма да изглежда остаряла.“ - Иман

Celebrities преди 6 години

Безброй епитети се въртят през главите на всеки, който помисли за нея. Красивата, безвременна и непобедима Иман гледа право в очите на истината и без колебание отговаря на въпросите на една от най-известните актриси в момента, Таражи П. Хенсън. Иконичният супермодел и бюти магнат говори с антигероинята на „Empire” за грациозното стареене, влиянието в модата и инвестирането в модни продукти.


Таражи П. Хенсън

ИМАН: Здравей, скъпа!
Тараджи П. Хенсън: Как си, красавице? Хайде да започнем. На 62 си, а в модата влизаш през 1975-та, така че в играта си повече от 40 години. Кой е най-добрият съвет, който получи през годините?
ИМАН: Майка ми винаги казваше: „Научи се да казваш НЕ и да се отдалечаваш от неща, които не те засягат”. НЕ е цяло изречение. Не е нужно да се обясняваш допълнително.

TПХ: Вярвам в това. Свидетел си на много промени в индустрията. Как изглеждаше модното колело преди, когато започваше?
ИМАН: Хората мислеха за модата като за нещо художествено и лично, но след това модата се превърна в голяма бизнес машина. Кастинг агентите са голяма сила в самата индустрия. Някои от тях имат дързостта вече да кажат: „Не виждаме чернокожи модели този сезон”.

ТПХ: Това време отмина, мисля?
ИМАН:
Да, и това е супер. Навремето Бетан Хардисън, Наоми Кембъл и аз се събрахме,  за да повишим информираността относно необходимостта от разнообразие в модата. Говорихме за това в пресата и на CFDA, и мисля, че вече има забележителна промяна, както на подиумите, така и в кампаниите.

TПХ: Уважавам този подход, защото образът, който създаваш, е наистина важен.
ИМАН: Образът е изключително важен. Когато ставаше дума за важни събития, хората ми казваха: „Ти просто искаш да бъдеш поканена на масата.” Нелепо, но отговарях „Майната й на масата - мога да си купя собствена маса”. Но какво е с младите момичета, които идват? Те трябва сами да изграждат собствения си образ.

ТПХ: Как се променяше стилът ти с течение на времето?
ИМАН:
Винаги съм следвала философията, че в свят, пълен с тенденции, искам да наблягам на класиката. Истинският стил е като перфектна черно-бяла картина: тя никога няма да изглежда остаряла.

ТПХ: Кои са ти любимите силуети?
ИМАН: Не съм голям фен на краката си, така че всичко, което е дълго или е просто панталон, е мой добър приятел.

TПХ: Защо не си ги харесваш, имаш красиви крака.
ИМАН: Е, знаеш, всички гледаме различно на нещата.

ТПХ: Какво означава да старееш грациозно?
ИМАН: Философски? Да не ти пука изобщо. Физически? Да се грижиш за кожата си. Кълна се в SK-II 3D маската на Skin Signature. Дори да съм изморена или да имам треска, с нея изглеждам сякаш идвам от Ибиса.

ТПХ: Като човек, който е свидетел на всичко в модата в продължение на десетилетия, кои тенденции смяташ, че трябва да се върнат, и кои респективно - да си отидат завинаги?
ИМАН: Всичко от 80-те години на миналия век не трябва да се връща.

TПХ: Да, но Осемдесетте се завръщат. Не си фен на големите подплънки?
ИМАН: Ако си на 20, ще изглеждат чудесно на теб.

TПХ: Смяташ ли, че да инвестираш в дрехи си заслужава? Има ли неща, които си купила на 22 години и си вярвала, че ще ги носиш на 42, или сега, на 62?
ИМАН: От време на време измъквам някой от моите смокинги на YSL и всички мислят, че е нов. Качествените чанти също са дълголетни. Опитвам се да избягам от тенденциите, въпреки че бях известна с покупката си на розова Hermès чанта.

ТПХ: Мислиш ли, че всеки трябва да притежава чанта на Hermès? Все още нямам такава, лично аз.
ИМАН: Да, разбира се. Но направи това, което казвам, а не което направих. Една в черно или тъмно шоколадово-кафяво е перфектна. Няма нужда от розово.

ТПХ: Имаш ли много черно в гардероба?
ИМАН: Да. Хората казват, че черното е липса на цвят, а аз съм „Не, черното е цвят!”

TПХ: Какво е чувството да бъдеш обявен за модна икона от CFDA?
ИМАН: Тежка титла, но в същото само титла и нищо повече. Разбира се, хубаво е, че идва от връстници в модната индустрия.

ТПХ: Ти дефинитивно си икона, както вътре, така и извън модния свят. Израствайки, бях горда с твоя образ, това ме караше да се чувствам красива. Кои бяха иконите, които ти следваше?
ИМАН: Усъвършенствах се в политическите науки в Кения и никога не бях разглеждала модно списание преди да бъда избрана за модел. След като дойдох в Съединените щати, си спомням, че бях обсебена от първия чернокож супермодел - Наоми Симс. Момче! Беше прекрасно как се обличаше и как се поддържаше.

TПХ: Как можем да помогнем за по-нататъшното насърчаване на разнообразието в модната индустрия?
ИМАН: Ако един дизайнер бойкотира мен, и аз ще го бойкотирам. Няма да си купя чанта от някой, който не използва чернокожи модели. Трябва да уважаваме повече хората, които всъщност работят за появата на чернокожите, както на подиумите, така и в кампаниите.

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 15 часа

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 12 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.