Следва

ВЪЗВИШЕНИЕ с ексклузивни прожекции в Лондон, Виена и Копенхаген през април

НОВИ ПРОСТРАНСТВА Дебютна изложба живопис на Любомир Карадех

Откриване: 2 април, понеделник, 19:00 часа

Events преди 6 години

Галерия „ЕТЮД“ има удоволствието да ви представи изложбата „Нови пространства“, която е дебютна самостоятелна изява на художника Любомир Карадех. С нея авторът показва един опит за свой поглед върху изкуството. Едно ново търсене, провокирано от новото време и нелекия му професионален път. Картините на Любомир Карадех, които ще могат да бъдат видяни в пространството на галерия „ЕТЮД“ до 21 април 2018, представят един личен емоционален свят, пречупен през призмата на абстрактната живопис. Линиите и формите са предимно ъгловати и начупени – абстрактни, но в същото време асоциативно подсказващи скрити изображения, които се появяват и изчезват. Творбите, изградени на модулен принцип, създават впечатление за движение и пулсация, а някои достигат дори до оптически илюзии и се доближават като образност до характерните особености на движението оп-арт. Хармонията в картините на Любомир Карадех е постигната чрез съчетаване на цветове и форми, навяващи различни емоции и асоциации. Абстрактната форма, цветът и линията са достатъчни на художника да пресъздаде идеите си.



Любомир Карадех
по професия е строителен инженер. Девет години е работил като преподавател в УАСГ. През 2016 г. придобива научна степен „доктор“. Пет години живее и работи в Канада. Още в детството си открива магията на рисуването, а от 2009 г. се занимава професионално с живопис.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?